22.—23. april

For ungdom

Vi jobber for at flere unge skal få gode kunstopplevelser, og ønsker både at ungdom skal oppdage alle de spennende kunstnerne som deltar på Oslo Open, og ha gode tilbud resten av året. Her kommer informasjon om tilbudet for ungdom. Siden blir oppdatert med flere detaljer fram mot Oslo Open 2023.

Fire unge jenter sitter foran kunstner Elise Storsveen.
Fra kunstnerbesøk hos Elise Storsveen. Foto: Oda Berby/Byverkstedet

Unge guider på Oslo Open

I år ansetter vi fire unge guider, gjennom et samarbeid med TrAP og prosjektet Nøkkel til Byen, som gir ungdom jobb i kulturbransjen. Vi kaller prosjektet Oslo Open Ung. Ungdommene får opplæring i kunstformidling, forbereder besøk til ulike kunstnere, og lager en guidet tur til disse kunstnerne 22. og 23. april 2023. I likhet med de andre turene vi organiserer blir disse turene gratis og åpne for alle, både ungdom, familier og voksne.

Davis Stenmark med fargelagt skjegg.
David Stenmarck gjorde sitt første betalte veggmaleri gjorde som 15 åring, og har siden gjort mye forskjellig. Foto: David Stenmarck

UngKunst: Kunstvandring med David Stenmarck

Under Oslo Open arrangerer UngKunst en kunstvandring. Kunstneren David Stenmarck tar med ungdom i alderen 13-19 år på en besøk til utvalgte kunstnere og forteller om hvorfor han har valgt akkurat disse. Kanskje har han også noen spennende oppgaver på lur? David liker å tegne, male, bygge, klippe og lage ting. Han har mange ulike hatter: illustratør, kunstner, kulturskolelærer og prosjektleder. Han er med i tegnekollektivet Birgers oterutleie, og driver et møtested for kunstnere som heter Bakeriet. David er den ene halvdelen av duoen DOGE/HOGS, som dekorerer vegger rundt omkring i Norge. UngKunst er et fordypningsprogram og en talentsatsning innen visuelle kunstfag i Viken fylke.

Tidspunkt: Lørdag 22. april kl 12:00-14:30 (gruppe 1) og 15:30-18:00 (gruppe 2)
Vandringen har plass til 8 deltakere pr gruppe. Påmelding på e-post til: davidstenmarck@gmail.com innen 17. april 2023.

Øst kunst logo med bygninger i bakgrunnen

Festivalen ØST KUNST

Oslo Open samarbeider med ØST KUNST, en forening og festival for kunst og kultur i Groruddalen, som har et spesielt fokus på å lage kulturaktiviteter som er relevante for ungdom. Under årets ØST KUNST, som sammenfaller med Oslo Open i slutten av april, blir det workshops, kunstutstilling og andre kulturarrangementer.

Les mer om ØST KUNST her.

Gruppa besøker kunstner Elise Storsveen i utstillingen på Kunstnerforbundet.
Jentene fra illustrasjonsverkstedet på besøk hos kunstner Elise Storsveen i utstillingen hennes på Kunstnerforbundet. Foto: Oda Berby / Byverkstedet.

Tidligere prosjekter for, av eller med ungdom:

2023: Frokostseminar: Hvordan fange unges oppmerksomhet og engasjement?
2022: Unge guider på Startblokka
2021: Illustrasjonsverkstedet
2021: Seminar: Kunst og kreativ ytring på ungdoms egne premisser
2020: Bryr ungdom seg om kunst?
2014-2021: I mange år organiserte vi BOO! – Barnas Oslo Open, en gratis barnefestival med workshops laget av kunstnere for barn og unge i alderen 0-18 år.