27.—28. april

Unge guider på Startblokka

Under Oslo Open jobber unge guider på Startblokka for å ta publikum godt imot. De arrangerer guidede turer til kunstnere i bygget. Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo Open, Startblokka og Bydel Bjerke.

25 mars 2022
Gruppa er på research-besøk i atelieret hos kunstneren Ilavenil Jayapalan
Gruppa er på research-besøk i atelieret hos kunstner Ilavenil Jayapalan.

I et tidligere industriområde på Linderud har Startblokka blitt en møteplass for kunstnere, små bedrifter og andre ildsjeler, og bidrar til et levende lokalmiljø på Linderud. Her har mer enn 80 personer og virksomheter over 12 000 kvadratmeter til å realisere sine ideer, skape sin arbeidsplass, og sette i gang aktiviteter og arrangementer. 16 av kunstnere som har atelier her holder åpent under Oslo Open.

Et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Open, Startblokka og Bydel Bjerke gir flere unge fra bydelen sin første jobb. Etter en søknadsprosess og mange intervjuer, ble syv personer i alderen 15-20 år ansatt for å jobbe med arrangementer. De skal også komme med egne forslag til hvordan Startblokka kan bli et sted der ungdom fra nærmiljøet føler seg hjemme.

Et av arrangementene de jobber med er Oslo Open. Lørdag 23. april ønsker arbeidsgruppa besøkende velkommen til huset. De har fått i oppdrag å planlegge guidede turer til kunstnere i bygget, der de selv velger hvem de vil besøke, og bruker egne ord og erfaringer for å fortelle om kunsten. Selv om gruppa har spesielt fokus på å lage turer som passer for ungdom og unge voksne, er turene åpne for alle besøkende. Publikum kan også gå fra atelier til atelier på egen hånd, akkurat som på resten av Oslo Open.

Prosjektet er en del av Jobbsmak, et tilbud for ungdom i Bydel Bjerke.

Kunstnere på Startblokka

I år kan man besøke disse kunstnerne med atelier i Startblokka:
Jinbin Chen
Jorunn Hancke Øgstad
Astrid Hjortdal
Eva Rosa Hollup
Hedda Hørran
Ilavenil Jayapalan
Anders Kjellesvik
Anna Sofie Mathiasen
Eline Medbøe
Marius Moldvær
Viktor Pedersen
Kaare Ruud
Morten Røssland
Jonas Wasa
Simon Daniel Tegnander Wenzel