27.—28. april

Nyheter

A group photo of Fellesverkstedet, the Oslo Open honorary prize winners, standing out side of Kunstnernes Hus.

Årets hederspris går til Graham Hayward og Fellesverkstedet

Med årets Hederspris ønsker Oslo Open å hedre Fellesverkstedet og dets daglig leder Graham Hayward, for arbeidet de gjør med å skape en unik og inkluderende arena for produksjon av kunst.

25 april 2024
Atelierkrisen i oslo e 175 ekspertepisode frilanslivet high

Hør Oslo Open-kunstnere i podkasten Frilanslivet

I podkasten Frilanslivet får du innblikk i livene til mennesker som jobber for seg selv i medie-, kunst- og kulturbransjen i Norge. I episoden gjort i samarbeid med Oslo Open, kan du bli bedre kjent med ateliersituasjonen i Oslo og kunstnere som åpner atelierene sine.

18 april 2024
En kvinne og to barn ser på en annen kvinne som vever.

Oslo Open samarbeider med ØST KUNST og Einar Granum

Oslo Open, Einar Granum Kunstfagskole og ØST KUNST samarbeider om aktiviteter for barn, unge og voksne. Derfor kan du besøke åpne atelier under Oslo Open, delta i utstilling, konserter og aktiviteter under Granumfestivalen, og være med på Barnas Kunztdag i regi av ØST KUNST, alt sammen lørdag 27. april. Les mer om hva som skjer.

12 april 2024
En kunstner sitter ved skrivebordet og vrir på knotter.

Husly for hjemløse kunstnere

Møt seks kunstnere i Rådhusgata 19 under Oslo Open. I samarbeid med BO (Billedkunstnere i Oslo) skaper vi en møteplass for kunstnere som mangler atelierplass under årets kunsthelg. Vi inviterer til gratis lunsj kl. 13.

9 april 2024
En feststemt folkemengde i et stort lokale.

Åpningsfest og prisutdeling

Torsdag 25. april, kl. 19–22
Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17

Velkommen til fest og hedersprisutdeling, med dans og musikk av B16 og Mariama Ndure!

2 april 2024
Tekstplakat med teksten Newros // nyttårsfeiring, og et maleri av personer i folkedrakter fra midtøsten som spiller musikk og danser.

Newroz-feiring

Lørdag 23. mars kl. 17-21
Anatomigården, Rådhusgata 19, Oslo

Velkommen til Newroz, nyttårsfeiringen, på loftet i Anatomigården. Festen arrangeres av vår samarbeidspartner ØST KUNST, og er gratis og åpen for alle.

11 februar 2024
Konsert med dansende barn i forgrunnen.

ØST KUNSTfest

29. oktober kl 11.00-19.00
Haugerud aktivitetshus, Hagapynten 38, Oslo

Velkommen til en dag fylt med kunst, glede og fellesskap. Det er alltid behov for å komme sammen, være kreative, og ikke minst, å holde en god fest! Et arrangement av ØST KUNST i samarbeid med Oslo Open, Kunstnerforbundet, Haugerud frivilligsentral og Trosterud fritidsklubb.

9 oktober 2023
Portrett i svart-hvitt av Katinka Maraz

Ny styreleder i Oslo Open

Katinka Maraz har bakgrunn som billedkunstner og lang fartstid i norsk kulturliv hvor hun har jobbet med blant annet kunstnerpolitikk, mangfold og inkludering. Hun tar over etter Trond Hugo Haugen som har vært styreleder i Oslo Open siden 2017.

29 juni 2023