22.—23. april

Nyheter

Marthe Elise Stramrud filmer en samtale mellom reporter Ragnhild Brochmann og kunstner Vibeke Tanberg på mobiltelefonen. Rundt dem ligger det gipsavstøpninger av hestehoder.

Bli vår nye kommunikasjonsmedarbeider

Oslo Open og Oslo Art Guide ser etter kommunikasjonsmedarbeider med interesse for kunst i 20% stilling. Søknadsfrist: utløpt.

Dette er stillingen som gjør deg kjent med hele kunstfeltet i Oslo – kunstnere, publikum og visningsrom. Vi ser etter deg som brenner for å formidle kunst, og vil jobbe i sosiale medier og andre kommunikasjonskanaler. Du kommer til å være med å synliggjøre de årlige kunstarrangementene Oslo Open (22.-23. april) og Oslo Art Weekend (14.-17. september), og formidle alt som skjer på kunstscenen i Oslo fra uke til uke gjennom Oslo Art Guide.

13 januar 2023
Et rødt, undersjøisk landskap, kanskje fra en bryggeprosess, med bildeteksten: "Restraint was never our strongest trait."

Filmvisning og kunstnersamtale med Viktor Pedersen

Varmt velkommen til premiere på filmen «Gjæringstanker» av Viktor Pedersen, som vises over 30 skjermer på O’Reilly’s sportspub.

Tid: 28. november kl 19.00-21.00
Sted: O’Reilly’s, Markveien 35B, Oslo.

17 november 2022
Tanja Sæter og Viktor Pedersen.

Viktor Pedersen mottar Coast Contemporary-prisen 2022

Prisen deles ut av Coast Contemporary i samarbeid med Oslo Open. Pedersen får presentere sitt arbeid under Coast Contemporary, en årlig plattform for visning og samtaler om kunst, i år på Rødbanken i Tromsø.

18 oktober 2022
Silja Axelsens kunst i utstillingen Above and Below. Foto: Novooi

Åtte kunstnerportretter fra utstillingen Above and Below

Her finner du alle lydportrettene fra utstillingen med kunstnerne Ann Kristin Einarsen, Karen Klim, Lillian Tørlen, Martine Poppe, Mingshu Li, Olia Gorohova, Rasmus Stride og Silja Axelsen.

13 juni 2022
Femten representanter for Atelier Kunstnerforbundet er samlet i trappa på Kunstnernes Hus, omgitt av en sky av konfetti.

Atelier Kunstnerforbundet mottok årets hederspris

Med denne utdelingen ønsker styret i Oslo Open å hedre Kunstnerforbundet for det betydningsfulle grepet som er gjort med å skape et nytt atelierprogram innenfor rammene av en etablert kunstinstitusjon.

22 april 2022
Ragnhild Brochmann beundrer et maleri av Munan Øvrelid, mens Marthe Elise Stramrud filmer.

Live-strømmede atelierbesøk med Brochmann og Stramrud

Lørdag 23. april drar Morgenbladet-spaltist Ragnhild Brochmann og kunstner Marthe Elise Stramrud på besøk til fire ulike atelier. Besøkene strømmes live på Oslo Opens Instagram.

15 april 2022
Marie Saxeide og kunstner Liv Tandrevold Eriksen snakker sammen foran et stort og fargerikt kunstverk som står lent opp mot en vegg.

Live-strømmede atelierbesøk med Atelier

Søndag 24. april drar kunstformidler Marie Saxeide og daglig leder i Atelier, Christian von Hanno, på atelierbesøk til fire kunstnere. Besøkene strømmes live på Oslo Opens Instagram.

15 april 2022
Hanna von Bergen og Christina Skreiberg

Oslo Open-spesial i podkasten Frilanslivet

Frilanslivet er en podkast om hvordan det er å jobbe for seg selv i medie-, kunst- og kulturbransjen i Norge. Den lages av journalist og fotograf Christina Skreiberg og kulturentreprenør Hanna von Bergen, og i år skal de intervjue noen av kunstnerne som deltar på Oslo Open.

4 april 2022