22.—23. april

Guidet ateliervandring

Under Oslo Open arrangerer vi guidede ateliervandringer der du får besøke ulike kunstnere med våre erfarne guider som veivisere!

I 2022 kunne man velge mellom åtte forskjellige turer i mange ulike deler av byen, som du kan se under. Turene tok mellom 1,5 og 2 timer. I tillegg gjorde samarbeidspartnerne våre Startblokka og Kroloftet egne guidede turer.

0.b forsidebilde guided turer søndag espen iden på khio osloopen2019
Espen Iden viser sitt atelier på KHiO under en guidet tur i 2019. Foto: Ignat Wiig for Oslo Open

Guidede turer i 2022

Lørdag 23.4.

GAMLEBYEN

Vi begynner turen på Gamlebyen Sport og Fritid, der bl.a. Ruta Naujalyte holder til. Hun hekler sine fargefylte små objekter med de minste heklenåler og de tynneste tråder, som hun samler på loppemarkeder og reiser. Etterpå går vi videre til Bjørka, et arbeidsfelleskap for kunstnere som jobber med kamerabasert kunst. Der møter vi bl.a. fotografen Kathrine MacDaid, som tar bilder av virkeligheten for å skape fiksjonelle fortellinger.

Kl. 14.00
Oppmøteplass:
Oslo Ladegård (hjørnet Bispegata/ Oslo gate)

St. Halvards gate 1:
Ruta Naujalyte
Marianne Karlsen

Schweigaards gate 34D:
Karoline Hjorth
Kathrine MacDaid
Istvan Virag

TØYEN

Vi begynner turen på Ensjøveien 8, der vi møter bl.a. Jannicke Lie. I hennes arbeider fokuserer Lie på spillet mellom lys og skygge. Deretter fortsetter vi ned gaten til det største permanente atelierhuset i Oslo, Trafo kunstnerhus, som holder til i den gamle transformatorstasjonen på Tøyen. Der du får møte bl.a. Brynhild Slaatto, som ofte viser sine vevde tekstilarbeider utendørs.

Kl. 14.00
Oppmøteplass:
Hjørnet ved Ensjøveien/ Sigurd Hoels vei

Ensjøveien 8:
Miriam Hansen
Olaf Tønnesland Hodne
Jannicke Lie

Hovinveien 1:
Brynhild Slaatto
Kristoffer Myskja

Brynhild slaatto osloopen   jk   poster 4077
På atelieret til Brynhild Slaatto. Foto: Jan Khür

GRÜNERLØKKA

I Marstrandgata 11 møter vi bl.a. Cecilia Jiménez Ojeda, som lager detaljerte, virkelighetstro blyanttegninger og rundt hjørnet i Stockholmgata finner vi billedkunstner og filmskaper Camilla Figenschou. Hun har studert film i Lofoten så vel som i Buenos Aires, og utga sin første langfilm Tauba i 2020.

Kl. 14.00
Oppmøteplass:
Hjørnet ved Verksgata/ Gøteborggata

Fjellgata 13:
Gabriella Göransson

Marstrandgata 11:
Jasmine Christensson
Cecilia Jiménez Ojeda

Stockholmgata 20:
Ingrid Kristensen Bjørnaali
Camilla Figenschou

ROSENHOFF

Det store 60-tallsbygget som strekker seg fra Sinsenveien 11 til Hasleveien 38 er arbeidsplassen til mange kunstnere. Her møter vi bl.a. tekstilkunstner Ida Disen, som broderer alt fra optiske illusjoner til stilleben, og Anna Weilhartner, som lager store artist books av sine trykk og malerier.

Kl. 14.00
Oppmøteplass:
Hjørnet ved Sinsenveien/ Olaf Schous vei

Sinsenveien 11:
Tine Aamodt
Ida Disen
Reidar M. Kraugerud
Anna Weilhartner

Hasleveien 38:
HC Gilje

STARTBLOKKA

På Startblokka på Linderud tilbyr ungdom guidede turer lørdag 23. april. Her trenger du ingen påmelding, men kan bare møte opp. Les mer her.

KROLOFTET

Kroloftet på Etterstad tilbyr sine egne guidede turer. Se verksteder, atelier og steder som ikke vanligvis er åpent for publikum. Folk på huset viser frem sin arbeidsplass og arbeid, og noen av de få du møte personlig på stedet. Du får også et innblikk i hvordan arbeidsmiljøet er for kunstere og frilansere i et arbeidsfelleskap.

kl. 13.00, 15.00 og 17.00.
Adresse: Arnljot Gellines vei 41 B

Søndag 24.4.

RÅDHUSET TIL HOVEDØYA

På denne turen får du besøke noen av de mest unike atelierene Oslo har å by på! Først møter vi Sayed Sattar Hasan og Tore Magne Gundersen som har arbeidsplass øverst i det vestre tårnet i selveste Rådhuset. Etterpå tar vi ferje til Hovedøya, der vi besøker Jan Trygve Fløysvik i Lavetthuset ved fergekaia og Janine Magelssen i den gamle Kommandantboligen litt lenger inn på øya. Vi anbefaler å ta med matpakke og noe varmt i termosen. Benytt gjerne sjansen å besøke de resterende 10 kunstnerne som holder til på øya, etter at turen er ferdig!

Kl. 14.00
Oppmøteplass:
Fontenen på Fridtjof Nansens plass

Rådhusatelierene:
Sayed Sattar Hasan
Tore Magne Gundersen

Lavetthuset, Hovedøya:
Jan Trygve Fløysvik

Kommandantboligen, Hovedøya:
Janine Magelssen

EKELY

Kom og se hvordan Edvard Munchs gamle atelier- og hageområde ser ut i dag og møt kunstnere som bor og jobber i kunstnerboligene som ble bygget i området på 50-tallet. Vi møter bl.a. Kristine Dragland, som er opptatt av paralleller mellom kunst og psykologi, og Trine Lindheim, som jobber med tresnitt, og tar opp temaer knyttet til vår planets sårbare liv, luft, land og hav.

Kl. 14.00
Oppmøteplass:
Montebelloveien bussholdeplass

Jarlsborgveien:
Trine Lindheim
Lykke Frydenlund
Kristine Dragland
Kirsten Kokkin

Oo 2021 ekely hurumstramrud 3 f jankhur
På vei inn til et atelier på Ekely.

GRÜNERBRUA TIL MARIBOES GATE

Bli med på en koselig gåtur der du får et innblikk i fem kunstnerskap på fire forskjellige atelierfellesskap. Vi besøker bl.a. Helen Eriksen, som er en av initiativtakerne bak visningsstedet og kunstkollektivet Tenthaus, som befinner seg i Maridalsveien 3. Vi møter også Stan D’Haene, som henter ritualer, verktøy og ideer til sin kunstneriske praksis fra hagearbeid.

Kl. 14.00
Oppmøteplass:
Grünerbrua ved Brenneriveien 11

Brenneriveien 11:
Onė Austėja Maldonytė

Maridalsveien 3:
Lillian Tørlen
Helen Eriksen

Møllergata 32D:
Stan D’Haene

Mariboes gate 11:
Boris Kourtoukov

STORGATA

På denne turen får du besøke tre forskjellige atelierfellesskap. Vi begynner turen på Hausmannsgate 6 hos Anne-Liis Kogan, som har laget flere kunstprosjekt i samarbeid med elever og lærere på Hersleb vgs. På Prindsen i Storgata 36 møter vi kunstner, musiker og DJ, Jiska Huizing. Hun har laget et kunstprosjekt i form av guidede turer som stiller spørsmål om hvordan vi oppfatter våre omgivelser.

Kl. 14.00
Oppmøteplass:
Utenfor Hausmanns gate 6

Hausmanns gate 6:
Anne-Liis Kogan
Viel Bjerkeset Andersen

Storgata 36B:
Jiska Huizing
Anne Cecilie Caroline Brunborg Lie

Christian Krohgs gate 2:
Hanna Sjöstrand

Alle turene er gratis og åpne for alle.