Meld deg på!

Påmeldingen for Oslo Open 2021 er åpen 01.november – 01.desember 2020

Øyvind Mellbye i sitt atelier
Øyvind Mellbye i sitt atelier i Myntgata, 2020, Foto: Oslo Open

Kjære kunstnere,

Oslo Open 2020 ble som kjent dessverre avlyst på grunn av Covid-19. Selv om situasjonen fortsatt er uavklart satser vi på å gjennomføre Oslo Open 2021 i april. Vi håper så mange som mulig av dere som var påmeldt i år vil prøve på nytt i 2021, samtidig som vi ønsker nye kunstnere velkommen!

Her kommer viktig info vedrørende påmelding:

1. Alle må melde seg på på nytt hvert år.
Websystemet vårt fungerer fremdeles slik at selv om du har vært med på Oslo Open tidligere må du likevel lage ny profil hvert år. Grip sjansen til å oppdatere profilen din, eller kopiér fra din gamle, du finner den her.

2. Oslo Open deler byen i to!
Vi fortsetter å dele byen mellom Oslo øst og Oslo vest slik vi gjort de seneste årene. Kunstnerne på østsida av elva har åpent atelier på lørdag 17. april og kunstnerne på vestsida av elva har åpent atelier på søndag 18. april. I følge rapportskjemaene vi har mottatt fra dere har dette vært et vellykket tiltak som vi ønsker å fortsette med.

3. Krav til medlemskap i en kunstnerorganisasjon
For å ivareta byens profesjonelle kunstnere stiller vi krav til kunstnere om medlemskap i en fagpolitisk kunstnerorganisasjon for deltagelse. Dersom du er masterstudent eller av ulike grunner ikke er medlem av en kunstnerorganisasjon kan du forklare dette i din påmelding. Din påmelding vil da bli vurdert.

4. Samarbeid med Norwegian Crafts
Vi fortsetter å glede oss over samarbeidet med Norwegian Crafts og oppfordrer særlig byens kunsthåndverkere til å delta under Oslo Open. Norwegian Crafts stiller med sin ekspertise for å håndplukke besøksprogrammet rettet mot kunsthåndverk – noe som åpner muligheten for en interessant deltakelse i mappevisning og/eller ekspertbesøk på atelieret.

5. Besøksprogram, mappevisning og guidet tur
Husk å huke av i påmeldingsskjema om du er interessert i besøk fra besøksprogrammet, å delta på mappevisning eller i guidet tur. Dette er svært viktig! Hvis du ikke huker av på rett sted vil du f.eks ikke bli vurdert av vår fagjury som en kandidat for å delta på mappevisningen.

6. Åpningstid 12.00 – 18.00
Ved å melde deg på Oslo Open forplikter du deg til å være til stede på din oppgitte atelier-adresse enten lørdag 17. (de med atelier øst for Akerselva) eller søndag 18. april (de med atelier vest for Akerselva) fra klokken 12.00 – 18.00. Dette gjelder alle og er svært viktig at overholdes!

7. Kunstavgift ved salg av kunst fra atelieret under Oslo Open
Husk at ved salg fra åpent atelier (som f.eks under Oslo Open) skal det beregnes kunstavgift på 5% på alle verk med salgspris over 2 000 kroner. Det er selger som er ansvarlig for å rapportere og innbetale avgiften til BKH. Rapportering skjer enkelt på kunstavgiften.no. Flyers med utfyllende informasjon om dette kan hentes hos oss.

8. Viktige detaljer vedrørende utfylling av påmeldingsskjema
Ta en titt her for å se tips til hvordan du best gjør din påmelding.

Hvis du opplever problemer med påmeldingsskjema eller har spørsmål, ta kontakt med andreabakketun@osloopen.no eller info@osloopen.no så svarer vi deg så raskt vi kan.