27.—28. april

Oslo Open 2024

Neste Oslo Open finner sted 26.–27. april 2025.

Påmeldingsskjema for kunstnere som vil delta åpner i november/desember 2024, og stenger 15. januar 2025.

Lurer du på noe om det å delta som kunstner? Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar.

Fire personer smiler mens kunstner Sayed Sattar Hasan forteller. Mellom dem står en tolkning av en vikinghjelm på en pidestall.
Besøkende snakker med kunstneren Sayed Sattar Hasan i atelieret hans på Rådhuset. Foto: Jan Khür.

Påmeldingen for Oslo Open 2025 er ikke åpen enda.

Årets kunstnerprofiler ligger ute hele året, og gamle profiler slettes når de nye påmeldte kunstnerne publiseres i januar.

Her kommer viktig info vedrørende utfylling av påmeldingsskjema for 2025:

1. All info må fylles inn både på norsk og engelsk. Dette for at du skal ha innhold på din side på både norsk og engelsk versjon av nettsiden (husk kuratorene går ofte inn på engelsk versjon av nettsiden).

2. Join forces og sørg for at alle i atelierfellesskapet skriver adressen likt (med eventuelle punktum, forkortelser etc.) Hvis ikke risikerer dere å bli listet på 7 “ulike” adresser.

3. Krav til medlemskap i en kunstnerorganisasjon
Oslo Open er for byens profesjonelle kunstnere. Vi stiller derfor krav om medlemskap i en fagpolitisk kunstnerorganisasjon for deltagelse. Dersom du er masterstudent eller av andre grunner ikke er medlem av en kunstnerorganisasjon kan du sende oss en mail etter at du har fylt ut påmeldingsskjema og forklare din situasjon. Din påmelding vil da bli vurdert av styret.

4. All tekst og bilde i påmeldingen må være på plass innen 15. januar når profilene skal publiseres. Vi inviterer kuratorer fra Norge og utlandet til i besøke Oslo Open. I januar vil de inviterte kuratorene bruke kunstnerprofilene til å velge hvem de vil besøke under kunsthelgen.

5. Besøksprogram og guidet tur
Husk å huke av i påmeldingsskjema om du er interessert i atelierbesøk fra våre gjestende kuratorer og om du ønsker å bli med på guidet tur.

6. Åpningstid kl. 12–17
Ved å melde deg på Oslo Open forplikter du deg til å være til stede på din oppgitte atelier-adresse enten lørdag 26. april (for deg som har atelier øst for Akerselva) eller søndag 27. april (vest for Akerselva) fra klokken 12–17. Dette gjelder alle og det er svært viktig at dette overholdes!

7. Viktige detaljer vedrørende utfylling av påmeldingsskjema
Ta en titt her for å se tips til hvordan du best fyller ut din påmelding.

Hvis du opplever problemer med påmeldingsskjema eller har spørsmål, ta kontakt på info@osloopen.no så svarer vi deg så raskt vi kan.

Selv om du har deltatt før må du registrere deg på nytt. Om du vil kopiere innhold fra din profil i 2024 kan du gjøre det fra din offentlige kunstnerprofil fram til 15. januar 2025.

Ønsker å gjøre endringer i din eksisterende profil fra 2024? Logg inn her.