22.—23. april

Oslo Open 2024

Neste Oslo Open er 27.–28. april 2024.

Lurer du på noe om det å delta som kunstner? Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar.

Var du med i 2023 og ønsker å endre på/legge til noe på din side? Logg inn her.

Fire personer smiler mens kunstner Sayed Sattar Hasan forteller. Mellom dem står en tolkning av en vikinghjelm på en pidestall.
Besøkende snakker med kunstneren Sayed Sattar Hasan i atelieret hans på Rådhuset. Foto: Jan Khür.

Påmeldingen for Oslo Open 2024 åpner i november 2023.

Årets kunstnerprofiler ligger ute hele året, og gamle profiler slettes når de nye påmeldte kunstnerne publiseres i januar hvert år.

Her kommer viktig info vedrørende utfylling av påmeldingsskjema i fra 2023:

1. All info må fylles inn både på norsk og engelsk. Dette for at du skal ha innhold på din side på både norsk og engelsk versjon av nettsiden (husk kuratorene går ofte inn på engelsk versjon av nettsiden).

2. Join forces og sørg for at alle i atelierfellesskapet skriver adressen likt (med eventuelle punktum, forkortelser etc.) Hvis ikke risikerer dere å bli listet på 7 “ulike” adresser.

3. Krav til medlemskap i en kunstnerorganisasjon
Oslo Open er for byens profesjonelle kunstnere. Vi stiller derfor krav om medlemskap i en fagpolitisk kunstnerorganisasjon for deltagelse. Dersom du er masterstudent eller av andre grunner ikke er medlem av en kunstnerorganisasjon kan du sende oss en mail etter at du har fylt ut påmeldingsskjema og forklare din situasjon. Din påmelding vil da bli vurdert av styret.

4. All tekst og bilde i påmeldingen må være på plass innen 31. desember til profilene skal publiseres på nyåret. I januar vil inviterte kuratorer bruke kunstnerprofilene til å velge hvem de vil besøke under kunsthelgen.

5. Besøksprogram og guidet tur
Husk å huke av i påmeldingsskjema om du er interessert i atelierbesøk fra våre gjestende kuratorer og om du ønsker å bli med på guidet tur. Nytt av året er at du også kan krysse av om du ønsker besøk av grupper fra Norske Kunstforeningers årskonferanse. Her er det mulig å presentere sitt kunstnerskap og tjene noen kroner.

6. Åpningstid kl. 12–17
Ved å melde deg på Oslo Open forplikter du deg til å være til stede på din oppgitte atelier-adresse enten lørdag 22. april (for deg som har atelier øst for Akerselva) eller søndag 23. april (vest for Akerselva) fra klokken 12–17. Dette gjelder alle og det er svært viktig at dette overholdes!

7. Viktige detaljer vedrørende utfylling av påmeldingsskjema
Ta en titt her for å se tips til hvordan du best fyller ut din påmelding.

Hvis du opplever problemer med påmeldingsskjema eller har spørsmål, ta kontakt på info@osloopen.no så svarer vi deg så raskt vi kan.

Om du vil kopiere innhold fra din profil i 2022 kan du gjøre det fra din offentlige kunstnerprofil fram til 31. desember 2022.

Ønsker å gjøre endringer i din profil? Logg inn her.