23.—24. april

Coast Contemporary-prisen

Oslo Open og Coast Contemporary har gleden av å samarbeide om å dele ut en pris til en kunstner som åpner atelieret under Oslo Open.

Coast Contemporary prisen 2022

Prisen består av deltakelse og synliggjøring under årets Coast, som finner sted i Kirkenes, Vardø og Tromsø fra 26. september til 1. oktober 2022. Coast er en plattform for kunst og dialog som jobber for å synliggjøre kunstnere basert i Norge for det internasjonale kunstfeltet og for hverandre, med mål om å skape utstillings og arbeidsplasser for kunstarbeidere. I år deltar det gjester fra 7 land i det internasjonale programmet støttet av Utenriksdepartementet.

Juryen består av
For Oslo Open: Therese Möllenhof, direktør for Canica-samlingen.
For Coast Contemporary: Tanja Sæter, grunnleggeren av Coast Contemporary.

Tidligere vinnere:
2018: Randi Nygård
2019: Ragnhild Aamås
2020: Anne-Lise Stenseth

Coast contemporary kunstpris
The Torture Never Stops av Kiyoshi Yamamoto på Håholmen i Hustadvika under Coast 2019. Foto: Valentinas Klimašauskas

Coast Contemporary-prisen er en årlig pris etablert i 2018 i samarbeid mellom Coast Contemporary og Oslo Open for å trekke frem de viktige kunstnere som deltar med åpent atelier under Oslo Open. Prisen skal fremheve verdien av åpne atelierer, kunstneres synlighet i bybildet og det kunstneriske virke, samt relevansen av å ha atelierer og gode arbeidsforhold for kunstnere i byen.

Prisen består av deltakelse og presentasjon under Coast Contemporary samme år. Reise, kost, losji, produksjonskostnader og honorar inngår i prisen. Under Coast Contemporary får kunstneren møte og synliggjøres for profesjonelle aktører basert i Norge og i utlandet som samles for å oppleve et kunstnerisk program og delta på fagtreff. Programmet består av samtaler, presentasjoner, film, utstillinger, performance, debatter og guidede turer fra Lofoten i nord, om bord på Hurtigruten, og på land i Trondheim og Bergen. Under unntaksåret 2020 tok programmet sted på Hovedøya i Oslofjorden.

2020

På tross at Oslo Open dessverre ble avlyst på grunn av Covid-19, ble Coast Contemporary Prisen likevel utdelt 2020. Vinneren er Anne-Lise Stenseth.

Anne-Lise Stenseth (født 1959 i Florø) bor og arbeider i Oslo. Hun ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo i 1994 og Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 1983 i tillegg til Forfatterstudiet ved Kunstakademiet til Norges arktiske universitet i Tromsø i 2016.

Under Coast Contemporary, 2020 på Hovedøya viste vinneren videoverket Svevestøv fra 2015. Filmen baserer seg på historien og myten om den norske forfatteren og kulturoperatøren Dagny Juel Przybyszewska som ble skutt og drept på Grand Hotel Tbilisi i 1901.

Jury besto av kurator og styremedlem i Oslo Open Therese Möllenhoff fra Astrup Fearnley museet og Tanja Sæter, leder for Coast Contemporary. Prisen bestod i å vise verk under Coast Contemporary som i foregikk på Hovedøya i Oslofjorden 15. – 17. september.

2019

Vinneren til Coast Contemporary Prisen 2019 ble kunstner Ragnhild Aamås.

Ragnhild Aamås (b. 1984, Volda) er basert i Oslo og utdannet ved Central Saint Martin’s College of Art and Design (London), Universitetet i Oslo og Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Vinneren presenterte en utendørs performance så vel som skulpturer og utendørs installasjoner på Coast Contemporary 2019, som fant sted i Molde, på Håholmen samt i Bergen og var kuratert av Sverre Gullesen og Tanja Sæter.

Juryen besto av kunstner og styreleder for Oslo Open, Trond Hugo Haugen og kuratorene til tredje utgaven av Coast: kunstner Sverre Gullesen og og grunnlegger og kunstnerisk leder Tanja Sæter.

2018

Vinneren av første utgave av Coast Contemporary Prisen 2018 var kunstneren Randi Nygård.

Randi Nygård (f. 1977) tar ofte utgangspunkt i fakta som går på tvers av natur- og samfunnsvitenskapene i sine arbeider. Hun er interessert i sammenhenger som er usynlige, tilfeldige eller irrasjonelle, og visuell representasjon av disse. Hun har MA fra Kunstakademiet i Trondheim og studio i Toftes gate.

Vinneren deltok på Coast Contemporary 2018 i form av en kunstnersamtale med Timotheus Vermeulen.

Jury besto av kunstner og styreleder for Oslo Open, Trond Hugo Haugen, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, kunstkritiker og forfatter Timotheus Vermeulen og grunnlegger og kunstnerisk leder for Coast Contemporary, Tanja Sæter.