27.—28. april

Coast Contemporary Prisen 2018

Coast Contemporary har i samarbeid med Oslo Open den store gleden av å annonsere vinneren av første utgave av Coast Contemporary Prisen 2018.

29 juni 2018
Kunstner Randi Nygård
Kunstner Randi Nygård

PRISVINNER ER

RANDI NYGÅRD

Prisen ble etablert i 2018 av Coast Contemporary for å fremheve de viktige kunstnere som deltar med åpent atelier under Oslo Open.

Prisvinneren får reise og opphold dekket og vil på ulike måter bli presentert og synliggjort under årets utgave av Coast Contemporary fra 21. – 26. oktober 2018.

Coast Contemporarys andre utgave kurateres av Charles Aubin. Aubin er også kurator for Performa biennalen i New York og for Lafayette Anticipations Paris.

Randi Nygård (f. 1977) tar ofte utgangspunkt i fakta som går på tvers av natur- og samfunnsvitenskapene i sine arbeider. Hun er interessert i sammenhenger som er usynlige, tilfeldige eller irrasjonelle, og visuell representasjon av disse. Juryen framsnakker både kunstnerskapet og antologien The Wild Living Marine Resources Belong to Society as a Whole, som Nygård har gitt ut med kollega Karolin Tampere. Under Oslo Open viste Nygård et utvalg av hennes verk og snakket om sin arbeidsmetode. Randi er snart aktuell med utstilling på Kunstverein Springhornhof i Neuenkirchen, TegnetriennalenKunstnernes Hus og Edinburgh Printmakers i 2019.

Randi Nygård har MA fra Kunstakademiet i Trondheim og studio i Toftes gate.

JURY
Jury har bestått av kunstner og styreleder for Oslo Open, Trond Hugo Haugen, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, kunstkritiker og forfatter Timotheus Vermeulen og grunnlegger og kunstnerisk leder for Coast Contemporary, Tanja Sæter.

OSLO OPEN SOM NATURLIG SAMARBEIDSPARTNER
Oslo Open kunstfestival ble valgt fordi vi ønsker å fremheve verdien av åpne atelierer, kunstneres synlighet i bybildet og det kunstneriske virket samt relevansen av å ha atelierer og gode arbeidsforhold for kunstnere i byen.

- Oslo Open gratulerer prisvinneren og Coast Contemporary med en viktig pris. Det er helt avgjørende å sette fokus på kunstnerne og deres arbeidssted og arbeidsvilkår i dagens samfunn. Prisen styrker Oslo Open sitt program og prisvinneren er en styrke for oss alle, uttaler styreleder Trond Hugo Haugen.

Oslo Open er en av Norges viktigste festivaler og hvert år stiller 400 kunstnere opp med åpne dører og ønsker byens befolkning velkommen inn. Det er også her man kan skaffe seg best oversikt over hva som foregår på kunstscenen i Oslo og vi anbefaler en titt på Oslo Opens kunstner oversikt som er åpen året rundt.

Vi takker Oslo Opens daglig leder Marianne Zamecznik og styreleder Trond Hugo Haugen og styret for strålende samarbeid, og ser frem til å synliggjøre mange flere kunstnere i fremtiden!

Deiviltlevande
Dei viltlevende ressursane ligg til fellesskapet av Randi Nygård og Karolin Tampere

HVA BESTÅR PRISEN AV?
Under Coast Contemporary får kunstneren møte og synliggjøre seg for profesjonelle aktører basert i Norge og i utlandet som samles for å oppleve et kunstnerisk program og delta på fagtreff. Program består av performance, samtaler, presentasjoner, film, utstillinger, debatter og guidede turer fra Lofoten i nord, om bord på Hurtigruten, og på land i Trondheim og Bergen.

Coasts første utgave har resultert i mer enn 60 nye nasjonale og internasjonale samarbeid.

Coast Contemporary er en arena hvor kunstnerne er inkludert på lik linje med andre aktører i bransjen og hvor man om bord på Hurtigruten og på land tar del av et kunstnerisk program og får tid til grundige presentasjoner av hverandres virke slik at det blir enklere å få sin neste utstillingsplass, samarbeidspartner eller arbeidsoppdrag som kunstner, kurator eller institusjon.

Vi er alle i samme båt
Kunstfeltet og kunstnerøkonomien styrkes av å møtes på tvers av fagfelt, størrelse på institusjon eller fagområde. Dette vil Coast Contemporary bidra til, samt å presentere kunstscenen for internasjonale aktører.

Tanja Sæter, grunnlegger og kunstnerisk leder for Coast Contemporary,