27.—28. april

Oslo Open samarbeider med ØST KUNST og Einar Granum

Oslo Open, Einar Granum Kunstfagskole og ØST KUNST samarbeider om aktiviteter for barn, unge og voksne. Derfor kan du besøke åpne atelier under Oslo Open, delta i utstilling, konserter og aktiviteter under Granumfestivalen, og være med på Barnas Kunztdag i regi av ØST KUNST, alt sammen lørdag 27. april. Les mer om hva som skjer.

12 april 2024
En kvinne og to barn ser på en annen kvinne som vever.
I Romsli Vev og Fargeri i atelierhuset på Romsås er det mye spennende å se på for store og små. Her ender kunstvandringen på Romsås lørdag 27. april. Foto: Jan Khür

Granumfestivalen

Når atelierene stenger lørdag 27. april kl 17 kan du gå videre til Einar Granum kunstfagskole for flere kunstaktiviteter! Granumfestivalen er en årlig kunst- og kulturfestival som arrangeres av studenter ved Einar Granum Kunstfagskole. Årets festival byr på studentutstillinger, live-musikk, krokitegning med modell, aktiviteter for små og store, kafé dagtid og bar på kvelden. Les mer om Granumfestivalen 2024. På dagtid (kl. 14-19) blir det blant annet sirkuskroki, salgsutstilling, gratis kafé og salg av secondhand klær. Fra kl. 19 er det aldersgrense 18+, bar og masse bra musikk!

Lørdag 27. april kl. 19:00-21:00, inviterer ØST KUNST og Einar Granum Kunstfagskole til workshop (18+). Utfold deg kreativt, lær nye teknikker, og bli med å utsmykke skulptursalen til en Mystisk Skog! Sted: Vulkan 17, Oslo – lokalene til Einar Granum Kunstfagskole. Gratis inngang.

Barnas Kunztdag på Romsås

ØST KUNSTfestivalen feirer hvert år Barnas Kunztdag, en festdag dedikert til kreativitet og kunstnerisk utfoldelse i Groruddalen! Dette året vil Einar Granum kunstfagskole bringe en rekke kunstneriske aktiviteter til Romsås senter. Barna kan skape sitt eget unike selvportrett med varierte materialer og delta i ansiktsmaling! Vi ser frem til en dag full av kreativ moro!

Sammen inviterer Oslo Open og ØST KUNST til kunstvandring for store og små. Turen ledes av Øystein Syvertsen, og går til to gatekunstprosjekter på Romsås før den avsluttes hos kunstnerne som har åpne atelierer i Villa Romsli. Oppmøte ved Romsås senter kl 13.00.

Barnas Kunztdag på Linderud

Ta med familien på en dag fylt med kunstaktiviteter, musikk og mat på Linderud senter! ØST KUNST og Einar Granum Kunstfagskole inviterer vi til ansiktsmaling og barna kan skape sitt personlige selvportrett med et bredt utvalg av spennende materialer! Det blir en festdag dedikert til kreativitet for barna!

Rett rundt hjørnet, i Startblokka på Linderud, kan hele familien benytte sjansen til å besøke 13 kunstnere som holder åpent under Oslo Open kl. 12-17.

Ungdomsuka på Trosterud og FUBIAK

ØST KUNSTfestivalen varer hele uka med aktiviteter for ungdom. På FUBIAK 22.-24. april blir det tre dager med kunst, musikk, dans, fargerike cupcakes, spektakulære show, og utstillingen “Ditt Furuset”.

Trosterudklubben 23.-24. april venter det kreativite aktiviteter, inkludert kunst, musikk, dans, god mat og show, kunstkurs med Einar Granum kunstfagskole, dansekurs, matlagingskurs, og låtskriverkurs.

Om samarbeidet

Samtidig med Oslo Open arrangeres Granumfestivalen 27.-28. april og ØST KUNST-festivalen 21.-27. april.

ØST KUNST, Einar Granum kunstfagskole og Oslo Open har som felles mål at alle skal ha mulighet til å skape og å oppleve kunst. Vi vil bidra til å senke terskelen for å bli en del av kunstfeltet, for fremtidens kunststudenter, kunstnere og publikum. Vi jobber sammen for å nå flest mulig med våre aktiviteter.

For andre år på rad står ØST KUNST for det kunstneriske programmet til Oslo Opens åpningsfest torsdag 25. april på Kunstnernes Hus. Se programmet for åpningsfesten her.