27.—28. april

Møt Oslo Opens nye daglige leder Frida Rusnak

Vi er glade for å ansette Frida Rusnak som ny daglig leder.
Oslo Open markerte i 2020 sine første 20 år og har under ledelse av Tanja Sæter, Marianne Zamecznik og sist Marthe Elise Stramrud etablert seg som en viktig aktør i Oslo – en døråpner inn til byens atelierer. Nå overtar Frida Karina Rusnak stafettpinnen og skal med sin bakgrunn fra kommunikasjon og prosjektledelse utvikle Oslo Open videre.

22 oktober 2021
Portrett av Frida Rusnak
Frida Rusnak, foto: Samir Madad

Frida er utdannet kunsthistoriker og har tross ung alder allerede mange års erfaring med å bygge broer mellom det profesjonelle kunstfeltet og et nytt publikum, fra Kunsthall Oslo, Transcultural Arts Production (TrAP) og Norsk Kulturråd. Siste år har hun utviklet Oslo kunst- og kunnskapsverksted på Kunsthall Oslo, et formidlingsprosjekt for og med unge fra Oslo sentrum/øst, og utstillingen In the Eyes of the Child, kuratert av prosjektets ungdomsråd. Frida var en av arrangørene av seminaret Kunst og kreativ ytring på ungdoms premisser som Oslo Open holdt på Kunstnernes Hus 19. oktober 2021 i samarbeid med Kunsthall Oslo og Byverkstedet.

«Oslo Open er til for både kunstfeltet og byens befolkning, og styret er stolt over å hente inn Frida som har erfaring fra begge – kunst og publikum – samtidig som vi løfter opp en strålende prosjektleder til sin første oppgave som øverste leder» sier styreleder for Oslo Open, kunstner Trond Hugo Haugen. «Vi gleder oss til å se Frida forme Oslo Open i tett samarbeid med byens profesjonelle kunstnere, som er vår viktigste ressurs og årlig åpner sine verdener for byen – neste år endelig fysisk igjen, 23.-24. april. Det blir stas!»

Det var 24 søkere til stillingen, som starter i 60% i et treårig åremål. Kunstner Eline Mugaas og kurator Therese Möllenhoff fra Oslo Opens styre har sammen med Haugen arbeidet med ansettelsesprosessen. Frida tiltrer i stillingen 1. november 2021.

«Det jeg elsker med Oslo Open er at man møter kunstnerne uten mellomledd. Det er noe veldig deilig med å komme inn i arbeidsrommet og se kunst før den er klar til å presenteres for resten av verden. Jeg vil at enda flere skal oppdage kunstnerne i sitt nabolag, og for å få til dette har jeg lyst til å involvere flere unge i formidlingen,» sier Frida.

Frida Rusnak (f. Sandefjord 1987) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Universitetet i Oslo, International University of Catalunya, Barcelona, og OsloMet.