27.—28. april

ny daglig leder

Oslo Open er glade for å kunne ansette billedkunstner Marthe Elise Stramrud som ny daglig leder.

14 mai 2020
Kunstner Marthe Elise Stramrud tiltrer stillingen som daglig leder 1 juni. Foto: Tove Sivertsen
Kunstner Marthe Elise Stramrud tiltrer stillingen som daglig leder 1 juni. Foto: Tove Sivertsen

Oslo Open er glade for å kunne ansette billedkunstner Marthe Elise Stramrud som ny daglig leder.

Marthe Elise ble valgt blant flere gode søkere fordi hun speiler hva Oslo Open er. Hun er aktiv både på billedkunst- og kunsthåndverksfeltet og hun kjenner Oslo Open godt etter å ha vært del av staben under tidligere ledere Tanja Sæter og Marianne Zamecznik.

«Oslo Open er kunstnereid og kunstnerstyrt, og nå styrker vi denne forankringen med også å hente inn en kunstner som daglig leder», sier styreleder Trond Hugo Haugen som har ledet arbeidet med ansettelsen sammen med kunstner Eline Mugaas og kurator Therese Möllenhoff. «Vi gleder oss til å se Marthe Elise forme denne rollen i Oslos kunstliv. Hun har god kjennskap til norsk kunstliv med erfaring fra styret i UKS, som produsent både i Bergen og Oslo, og med et våkent blikk for publikum. Med Marthe Elise mener vi at Oslo Open er i de beste hender.»

Det var 20 søkere til stillingen hvorav fire ble innkalt til intervju. Stillingen er 60% i et tre-årig åremål. Marthe Elise tiltrer stillingen 1. juni og vil kombinere jobben som daglig leder med eget kunstnerisk virke.

«Jeg er ydmyk og glad over å få tilliten til å sitte foran i bussen og lede Oslo Open de neste årene. Som kunstner det å skape gode vilkår for byens kunstnere noe som står høyt i kurs hos meg, og noe jeg vil ta med meg videre inn jobben som daglig leder for Oslo Open. Stillingen passer godt for meg å kombinere med min egen kunstneriske praksis – så det betyr på ingen måte at jeg legger kunstnerskapet på hylla. Tvert imot – med god planlegging vil det ene informere og gi energi til det andre. Jeg gleder meg til fremtida!»

Marthe Elise Stramrud (f. Kristiansand 1984) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (BA 2008–2011) og Kunstakademiet i Oslo (MA 2016–2018). Hun har hatt tallrike utstillinger i inn- og utland og er representert i flere samlinger. I tillegg til sin kunstneriske praksis har hun erfaring fra styreverv, blant annet i UKS (2014–2020) og FKDS (2017–2019). Hun har i mange år arbeidet som produsent og administrator for blant annet Oslo Pilot og Trollkrem (Soppen 2016), B-Open (2012–2014), Bergen Assembly (2013) og Oslo Open (2014–2017).

Vil du snoke litt i Marthe Elises profesjonelle liv, se www.martheelise.com og for hennes private liv anbefaler vi instagrammen hennes @marthe_elise