27.—28. april

Familiedag i Groruddalen 22. april

Lørdag 22. april arrangerer ØST KUNST, med Oslo Open og flere andre partnere, gratis familieaktiviteter under Barnas Kunztdag. Velkommen til lek og kunstformidling for hele familien, på atelierhus og biblioteker. En gratis kunstbuss kjører deg fra sted til sted.

11 april 2023
Barn leker med vann og leire.
Fra en tidligere utgave av "Fontenelaboratoriet" på Kunstnernes Hus, med kunstnerne Eli Mai Huang Nesse & Patricia Carolina.

Kunstbuss

Kl. 12.00-15.00
Vi setter opp en gratis kunstbuss mellom åpne atelierer og aktiviteter på Barnas Kunztdag. Bussen går fra Romsås hver time mellom kl. 12-15, og har 16 plasser. Det blir musikk og enkel bevertning på bussen. Møt opp på bussens stoppesteder, og hopp på og av der det passer deg.

Kunstbussen kjører i ring mellom fem destinasjoner. Du finner bussen utenfor hvert lokale.

Rutetabell:
Kl. 12:00, 13:00, 14:00 – Deichman Romsås (workshop)
Kl. 12:05, 13:05, 14:05 – Villa Romsli, Odvar Solbergsvei 83 (atelier)
Kl. 12:20, 13:20, 14:20 – Furuset bibliotek og aktivitetshus (workshop)
Kl. 12:35, 13:35, 14:35 – Dr. Dedichens vei 28 på Trosterud (atelier)
Kl. 12:45, 13:45, 14:45 – Startblokka (workshop og atelier)

Konsert med barn og voksne i publikum.
Fra konsert under ØST KUNST. Foto: Didier Muya

Festen før Eid-festen på Deichman Romsås

Kl. 12-13
Adresse: Deichman Romsås, Romsås Senter.

Åpningsseremoni for Barnas kunztdag på Deichman Romsås. ØST KUNST starter Barnas Kunztdag med et familieshow, på selveste muslimske høytiden id al-fitr.

Kl. 13-15
Kunsthøgskolen i Oslo ved avdeling kunst og håndverk kommer til Deichman Romsås. På denne workshopen kan du lage dine egne smykker som du kan bruke til fest og hverdags.
Passer for: 6 år og oppover.
Drop in.

Rett rundt hjørnet, i Villa Romsli, Odvar Solbergs vei 83, finner du syv andre kunstnere som har åpent atelier under Oslo Open.

kort laget av potettrykk
Fra potettrykkverksted med Ottar Karlsen.

Potettrykkverksted på Deichman Stovner

Kl. 13-15
Adresse: Deichman Stovner, Stovner Senter.

Bli med på åpent drop-in potettrykkverksted med kunstner Ottar Karlsen på biblioteket. Vi lager potettrykk på papir som deltakerne kan ta med seg hjem. I løpet av to timer skal vi lage potettrykk. Vi starter med en kort introduksjon til hvordan man kan lage former og mønstre i potetene med kniver. Vi ser på eksempler på hvordan vi kan bruke potetene, tape og papir for å lage effekter. Hver deltager får to poteter som de skal lage stempel av, og får trykke og teste ut forskjellig papirtyper og farger. Vi avslutter med ferdigstilling av trykkene (klipping, kutting, og liming).

Kunstneren Ottar Karlsen deltar på Oslo Open og du kan også besøke han i atelieret på Myntgata 2 søndag 23. april kl 12-17.

Passer for: 6-12 år
Drop in (Maks 20 deltakere samtidig).

En hånd holder leire.
Fra en tidligere utgave av "Fontenelaboratoriet" på Kunstnernes Hus, med kunstnerne Eli Mai Huang Nesse & Patricia Carolina.

Fontenelaboratoriet på Startblokka

Kl. 13-15
Adresse: Startblokka, Østre Aker vei 90, 0596 Oslo

Velkommen til Fontenelaboratoriet med Eli Mai Huang Nesse & Patricia Carolina. Vi leker med leire som et solid og porøst materiale og skaper en utendørs installasjon sammen. Workshopen utforsker vannets kretsløp, og oppfordrer barna til å se, lytte og kjenne. Det er som en jam session, men med leire og vann som instrumenter. Barna kan få med seg små biter av installasjonen hjem. På Startblokka finner du også mange andre kunstnere som holder åpent atelier under Oslo Open fra kl. 12-17.

Eli Mai Huang Nesse er en norsk kunstner som jobber med video og installasjon, og Patricia Carolina er en meksikansk kunstner som jobber med installasjon og kinetiske skulpturer. Kretsløp, materialitet og vann går igjen i arbeidene deres. De deltar på Oslo Open og du kan besøke dem i atelieret på Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17, søndag 23. april kl 12-17.

Passer for: 6 år og oppover, eller yngre barn hvis foreldre deltar.
Drop in (Maks 10 deltakere samtidig).

En trapp med malerier på veggene.
Foto: ØST KUNST

Akvarell-workshop på FUBIAK

Kl. 13-15
Adresse: Furuset bibliotek og aktivitetshus, Trygve Lies Plass 5, 1051 Oslo

Lag akvarell-collage med Julius Berntzen Karoubi og Kim Andreas Roland Berger. Vi maler akvarell på papir i forskjellige størrelser. Bildene kan deretter klippes ut og settes sammen til kollasjer. Det barna lager får de ta med seg hjem. Denne workshopen er i samarbeid med Einar Granum kunstfagskole.

Passer for: 6-10 år
Drop in.

Redesign og klesbyttedag på Deichman Nordtvet

Kl. 13-15
Adresse: Deichman Nordtvet, Nordtvetveien 28, 0952 Oslo

Bli med på en foredrag og workshop i hvordan du kan re-designe dine klær og bli med på den store klesbyttedagen på Deichman Nordtvet. Vi trenger et mer bærekraftig samfunn med mindre forbruk, og ØST KUNST hjelper deg å se muligheter i alle plagg. En kunstner holde et kort og spennende foredrag, og viser deg hvordan klær kan friskes opp. Det gjelder bare å være kreativ. I etterkant av foredraget kan du få personlig veiledning til hvordan dine plagg kan få et nytt uttrykk.

Passer for: Barn og voksne i alle aldre.
Drop in.

Illustrasjon
Granumfestivalen 2023. Plakat av Sondre Sjølie.

Granumfestivalen

Kl. 14-19
Adresse: Einar Granum Kunstfagskole, Vulkan 17, 0178 Oslo

Granumfestivalen er en årlig kunst- og kulturfestival som arrangeres av skolens studenter. Årets festival, med tema Futuristica, byr på studentutstillinger, lokal live musikk, salg av studentproduserte tegneserier og vintage-klær, krokitegning med modell, ansiktsmaling for små og store, kafé på dagtid. Se workshop for voksne, og kveldsprogram, her.

ØST KUNSTfestivalen

ØST KUNST arrangerer også andre kulturarrangementer under årets ØST KUNSTfestival 21-27. april.

I år samarbeider Oslo Open, Einar Granum Kunstfagskole og ØST KUNST om aktiviteter for barn, unge og voksne. Vi har som felles mål at alle skal ha mulighet til å skape og å oppleve kunst. Vi vil bidra til å senke terskelen for å bli en del av kunstfeltet, for fremtidens kunststudenter, kunstnere og publikum. Derfor kan du besøke åpne atelier under Oslo Open, delta i utstillinger, konserter og aktiviteter under Granumfestivalen, og være med på workshops og konsert på Barnas Kunztdag, i regi av ØST KUNST, lørdag 22. april.