27.—28. april

Atle Hynne

(Han/ham)
Addresse: Vestre gravlund, Sørkedalsveien 64, 0369 Oslo
Etasje: 1
Rom nr: 102
Atelieret er åpent søndag 28. april kl 12-17

Utgangspunktet for mitt kunstnerisk arbeid er maleri. Jeg har hele tiden vært opptatt av å undersøke maleriets materialitet og har derfor undersøkt ulike materialer som jeg har jobbet med. Maleriene mine består av byggeklosser i ulik størrelse som limes sammen i flere lag. Jeg har tidligere jobbet med styrofoam og isopor. For tiden jobber jeg med biter av gjennomfarget mdf limt sammen til kompakte objekter.
Arbeidene mine tar utgangspunkt i enkle former i et ofte lekende uttrykk. Noen ganger forsøker jeg å tydeliggjøre et tomrom, et trivielt, tilstedeværende og mentalt tomrom som utgjør startpunktet for videre fabuleringer.

De siste to årene har jeg samarbeidet med Mariken Kramer på utstillingsprosjekter ved Heimdal og Sandefjord kunstforening. Retningen på utstillingene ble forholdet og referansene vi begge har til det tredimensjonale og samspillet mellom det som berører våre individuelle utgangspunkt innen det kamerabaserte og maleri. Vi jobbet i stort og lite format og lekte oss frem gjennom formale, romlige og idémessige problemstillinger.

maleri, skulptur

 dsc5532
"Erobos", skulptur maleri, biter av gjennomfarget mdf, bearbeidet og limt sammen i flere lag. Sandefjord kunstforening, 2023. Foto: Øystein Thorvaldsen
 dsc5515
"Hesperides I-V", skulpturelt maleri, biter av gjennomfarget mdf, bearbeidet og limt sammen i flere lag. Sandefjord kunstforening, 2023. Foto: Øystein Thorvaldsen
3.heimdal2
Fotodokumentasjon: Heimdal kunstforening
1.monument