27.—28. april

Oslo Open

Lister

Lørdag/ Etterstad

Dette er en fin gå- eller sykkeltur på 2,5 kilometer rundt Etterstad og omegn.
Begynn turen på Helsfyr på Steinskulptur SA hos Anneke von der Fehr. Fortsett gjennom Etterstadparken ned til Kroloftet for å besøke Karin Amdal, Amanda Krantz, Beate Lund Kristiansen, Erin Murphy, Ine Vik og Marit Wollan. Avslutt med å gå langs Alnaelva og opp til Brynseng for å møte Ali Shah Gallefoss og Lena Trydal.

Se listen

Lørdag/ Grorudbanen

Langs T-banelinje 5, også kjent som Grorudbanen, kan du møte hele 30 kunstnere, som har atelier rett i nærheten av holdeplassene.
Romsås T: 650 meter til Villa Romsli i Odvar Solbergs vei 83 (9 kunstnere)
Ammerud T: 550 meter til Shoddyfabrikken i Kalbakkveien 46 (7 kunstnere)
Rødtvet T: 450 meter til Pottemakerveien 10 (1 kunstner)
Linderud T: 500 meter til Startblokka i Østre Aker vei 90 (13 kunstnere)

Se listen

Lørdag/ T-banelinje 3

Ta en tur med T-banelinje 3 fra Mortensrud i retning mot sentrum og møt fem kunstnere som holder til rett ved holdeplassene.
Godlia T: 50 meter til Damfaret 27. Kunstnerduoen Samvær Under Tilsün inviterer deg til å spille pling pong i sin kafé.
Brynseng T: 200 meter til Dyrk Bryn i Brynsveien 1. Møt Lena Trydal i hennes malerstudio og Ali Shah Gallefoss som arbeider med stein, metall og keramikk.
Helsfyr T: 300 meter til SA Steinskulptur i Østensjøveien 5. Se kunstner Anneke von der Fehr arbeide i stein på utendørsverkstedet.
Ensjø T: 300 meter til Rolf Hofmos gate 34. Besøk Synnøve Caspari og se hennes malerier som er inspirert av lys og naturen.

Se listen

Søndag/ Homansbyen

På denne turen får du, i tillegg til å møte 12 spennende kunstnere, besøke tre hus med historisk sus. Et steinkast unna Bogstadveien finner du et vernet trebygg fra 1858 med en stolt aktivistisk historie. Bygget har blant annet vært kontor for Gateavisa siden 70-tallet og nå kan du møte to kunstnere på sine atelierer i huset. Spaser videre nedover Bogstadveien og ta en avstikker til den rosa villaen fra 1882 i Oscars gate 11 for å besøke et atelier der. Avslutt turen på Kunstnernes Hus, kunstnernes storstue som åpnet i 1930. Der kan du besøke ni nyutdannede kunstnere som har atelier på baksiden av huset.

Denne turen finner du også som guidet tur søndag 28. april kl.14. Mer info under 'Guidet tur' i menyen til høyre.

Se listen

Søndag/ Hovedøya

En fantastisk anledning til å oppleve våren på Hovedøya! Ta med matpakke og termos og dra på en utflukt med venner eller hele familien. Båten fra Aker Brygge går tre ganger i timen. På Lavetthuset rett ved fergekaia kan du besøke fem kunstnere på deres atelierer. Derfra kan du ta veien videre inn til øya og møte ytterligere fem kunstnere som holder til i Kommandantboligen. Hovedøya var en gang en viktig del av det norske forsvaret. Lavetthuset var et lager for militært materiell og Kommandantboligen ble oppført som sprengstofflaboratorium på 1850-tallet, før det ble bygget om til sommerresidens.

Se listen

Søndag/ Sagene til Veterinærhøgskolen

En koselig gåtur på litt under to kilometer. Begynn med å besøke 12 kunstnere på tre forskjellige adresser på Sagene og ta deretter den hyggelige turen ned Kierschows gate, Geitmyrsveien og General Birchs gate til gamle Veterinærhøgskolen der du finner åtte kunstnere i bygg 8 og bygg 15.

Se listen