27.—28. april

Viktor Pedersen mottar Coast Contemporary-prisen 2022

Prisen deles ut av Coast Contemporary i samarbeid med Oslo Open. Pedersen får presentere sitt arbeid under Coast Contemporary, en årlig plattform for visning og samtaler om kunst, i år på Rødbanken i Tromsø.

18 oktober 2022
Tanja Sæter og Viktor Pedersen.
Tanja Sæter offentliggjør prisen til kunstneren Viktor Pedersen. Foto: Coast Contemporary

Pedersen deltar på årets Coast Contemporary med visning av den nye filmen To See Without Man. Verket er et samarbeid med kunstner Ingrid K. Bjørnaali.

Viktor Pedersen (f.1988) jobber tverrfaglig med video, performance, lyd og tekst. I sin kunstneriske praksis nærmer han seg ikke-menneskelig intelligens for å se på hvordan vi samhandler med andre organismer på bevisste og ubevisste måter.

Gjennom historiefortelling bruker Pedersen perspektivene til forskjellige vesener – enten det er et romvesen fra en annen dimensjon, gjær, eller bakteriene i kroppen hans. Med disse stemmene ønsker han å utfordre og leke med ideen om menneskelig eksepsjonalisme.

Pedersen tok sin MFA fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2020, og sin BFA fra Kunstakademiet ved Norges arktiske universitet i Tromsø i 2016. Nyere separatutstillinger inkluderer Dancing With Dionysos, Galleri Memphis, Oslo (2022) og The Skin, A Border, Studio17, Stavanger (2021). Utvalgte gruppeutstillinger inkluderer Festspillene i Nord-Norge, Harstad (2021), og Høstutstillingen, Oslo (2020). Han er grunnlegger og arrangør av plattformen Wild Seeds. Pedersen bor og jobber i Oslo.

Årets jury besto av Tanja Sæter (Grunnlegger og leder, Coast Contemporary) og Therese Möllenhoff (styremedlem, Oslo Open/ Direktør, Canica).