27.—28. april

Filmvisning og kunstnersamtale med Viktor Pedersen

Varmt velkommen til premiere på filmen «Gjæringstanker» av Viktor Pedersen, som vises over 30 skjermer på O’Reilly’s sportspub.

Tid: 28. november kl 19.00-21.00
Sted: O’Reilly’s, Markveien 35B, Oslo.

17 november 2022
Et rødt, undersjøisk landskap, kanskje fra en bryggeprosess, med bildeteksten: "Restraint was never our strongest trait."
Stillbilde fra filmen "Gjæringstanker" av Viktor Pedersen.

Fra jegere og sankere til gjærbrukssamfunn

Oslo Open og Coast Contemporary ønsker velkommen til filmpremiere på filmen «Gjæringstanker» av Viktor Pedersen, etterfulgt av kunstnersamtale. Pedersen er årets mottaker av Coast Contemporary-prisen.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.
  
Gjær er mikroskopiske encellede sopper som lever overalt rundt oss. Fra skogen til innsiden og utsiden av kroppene våre. I «Gjæringstanker» tar Viktor Pedersen gjærsoppens perspektiv. Mennesker har lenge kultivert gjæren, og dressert den til vårt bruk i bakst og brygging. Men gjæren har også makt over oss. Gjær har endret menneskers genetiske materiale, og muligvis vært med på å utvikle sivilisasjonen vår fra jegere og sankere til jordbrukssamfunn.

Program og deltakere: 

19.00 Filmpremiere: Gjæringstanker (ca. 20 minutter)
19.30 Kunstnersamtale: Viktor Pedersen i samtale med Liv Bugge
20.00 Tid for hygge, brygg og gjær! 

Viktor Pedersen (f. 1988) jobber tverrfaglig med video, performance, lyd og tekst. Pedersen er opptatt av ikke-menneskelig intelligens og tar perspektivene til vesener som aliens, gjær eller bakterikultur, for å se på hvordan vi mennesker samhandler med andre organismer på bevisste og ubevisste måter. Pedersen er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo (KHiO) og Kunstakademiet ved UiT, Norges Arktiske Universitet, i Tromsø.

Liv Bugge (f.1974) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og HISK (Higher Institute for Fine Art), Antwerpen, Belgia. Bugge har PhD fra Kunsthøgskolen i Oslo, avd. Kunstakademiet, 2019. Hun var representert på årets Veniziabiennale, The Milk of Dreams. Bugge har en multimedial kunstnerisk praksis, og arbeider blant annet med film, skulptur og installasjon.

Tanja Sæter og Viktor Pedersen.
Tanja Sæter offentliggjør prisen til kunstneren Viktor Pedersen. Foto: Coast Contemporary

Coast Contemporary-prisen til Viktor Pedersen

Coast Contemporary-prisen er en årlig kunstpris som deles ut av Coast Contemporary til en av kunstnerne som deltar under Oslo Open. I tillegg til heder og ære, får mottakeren mulighet til å delta på årets Coast. Pedersen deltok på Coast Contemporary 2022 i Tromsø med visning av den nye filmen “To See Without Man”, laget i samarbeid med kunstner Ingrid K. Bjørnaali.

Tilgjengelighet

O’Reilly’s ligger i underetasjen med trapp ned fra gateplan.

Skjermene er plassert slik at filmen er godt synlig for alle i lokalet. Filmen har norsk tale og engelsk tekst.

Arrangementet blir ikke strømmet eller tolket.