23.—24. april

Kunstner Jennie Bringaker anbefaler sine favoritter

Kunstner Jennie Hagevik Bringaker anbefaler sine favoritter til Oslo Opens publikum!

15 april 2020
6.helene duckert anbefalingssak
Helene Duckert, Penis Envy, smykke/mixed media, 2016, foto: Helene Duckert

Helene Duckert
Jeg ser for meg at det å besøke Helenes atelier er litt som å være deltaker i reality tv-programmet storage wars, det kan være skrot, det kan være gull, du klarer liksom ikke å la være å grave i haugen av ting. Kanskje finner du smykker, bokstavelig talt, som løse kroppsdeler av skumgummi med pålimte løsnegler, til å henge rundt halsen, eller relikvier og krigsutstyr fra Hannah Ryggen Army. Jeg regner med at hvis du vil, får du også en øl, og en varm limpistol i hånda, og for ikke å snakke om, en god samtale om livet, kunsten og tingenes tilstand.

Xtra oyvind mellbye 2
Øyvind Mellbye på sitt atelier på Myntgata 2, foto: Ignat Wiig for Oslo Open 2020


Øyvind Mellbye
OM ikke Øyvind går med tenkehatt som Petter Smart, så er jeg ganske sikker på at han kan lage en. Samvær Under Tilsün og Det Elektriske Korps er begge prosjekter som han driver sammen med sin kollega Einar Goksøyr Åsen, og som krever en viss form for mentalt hodeplagg for å kunne komme opp med. Til sitt åpne atelier ser jeg for meg at han muligens har rigget opp ping-pong bordet og/eller kanelbolle-heisekranen, og at det er mulighet for en eller flere elektroniske impro-sessions med instrumenter laget av, blant annet, kasserte leker. Han er uansett en skikkelig hyggelig fyr, og du kan spørre han om alt mulig. Om han ikke har et svar der og da, så får du et dagen etter.

6.bjørn bjarre anbefalingssak
Bjørn Bjarre, Soulpeace, marmor, 28 X 27 X 8 cm, 2018, foto: Jan Kühr


Bjørn Bjarre
Den første gangen jeg ble eksponert for arbeidene til Bjørn var i forbindelse med en utstilling han hadde på gamle UKS (nå lokalene til Oslo Open!). Modellerte hoder av skitten plastelina, fulle av små hår og andre ymse substanser som gjerne morfet sammen med dette materialet over tid. Det er noe med disse oppløste kroppene i kunsten hans som er så ekstremt tiltrekkende og frastøtende på samme tid. Noe latterlig og samtidig veldig alvorlig. Som hans egen utstillingstittel så treffende beskrev det, en abstract feeling. Jeg synes egentlig alt han gjør er skikkelig fint, og har vært fan siden mitt første møte i 1998.

Du finner kunstnernes profiler her og hos Atelier.