23.—24. april

Kurator Gilda Axelroud anbefaler sine favoritter

Kurator Gilda Axelroud anbefaler sine favoritter til Oslo Opens publikum!

15 april 2020
4.daisuke kosugi foto ignat wiig for oslo open
Daisuke Kosugi på sitt atelier på Myntgata 2, foto:Ignat Wiig for Oslo Open 2020

Daisuke Kosugi
Videoene til Daisuke Kosugi er blant mine største favoritter for tiden. I hans siste film, En Falsk Tyngde (2019), møter man en Butoh-danser som utfører de daglige rutinene til Daisukes far i et repetitivt mønster. Filmen beviser at det er mulig å binde sammen dans, dokumentar og fiksjon på en presis og skarp måte. Kosugi driver også Louise Dany galleriet sammen med kunstner Ina Hagen. Jeg anbefaler sterkt å stikke innom studioet hans under Oslo Open, dersom du vil lære mer om hans kunstneriske prosesser og kommende prosjekter.

4.daisuke kosugi anbefalingssak
Daisuke Kosugi, Stillbilde fra 'A False Weight', 4K UHD video, 2019, © Daisuke Kosugi

Veronica Bruce
Dans, koreografi, lyd, tekstilverk, performance… Veronica Bruce tvinger oss til å strekke våre kroppslige, språklige og performative grenser ved å oppløse den tradisjonelle forestillingen. Hennes praksis befinner seg et sted mellom dans og kunst, bevissthet og forventninger, intuisjon og koreografi, kropp og bevegelse. Sammen med sine samarbeidspartnere har hun utviklet et unikt og særegent kunstnerisk uttrykk de siste årene.
4.veronica bruce anbefalingssak
Veronica Bruce, Apricot, performance av Veronica Bruce, med Tom Curitore, Bradley Holzer og Alice Slyngstad, Los Angeles, 2019, foto: Ada Nilsen


Nora Joung
Skribent, kunstner, kritiker, kurator, av og til performancekunstner – Nora Joung er en kunstner man burde få med seg. Noen vil kanskje huske hennes utstilling Ding Dong på Kunstnernes Hus og UKS i 2018. Jeg husker særlig et atelierbesøk med henne høsten 2016. Siden da har hun bevist at hun er en viktig stemme i kunstfeltet. Hennes måte å bruke språk, i både tekst og kunst, er forfriskende. I tillegg driver hun det kunstnerdrevne stedet Destiny’s Atelier sammen med Emilie de Rohan Birkeland, Ray Hegelbach og Melanie Kitti.

4.nora joung anbefalingssak
Nora Joung, Minnelund: Retten til arbeid, videoinstallasjon med lyd, 2019, foto: Thor Brødreskift

Du finner kunstnernes profiler på osloopen.no og atelier.as

Gilda Axelroud (f. 1988) er kunsthistoriker og kurator, med en kunsthistorisk mastergrad fra Courtauld Institute of Art i London og en mastergrad i kuratering fra Universitetet i Bergen. Etter åtte år på galleriet STANDARD (OSLO) jobber hun for tiden på Kunstnernes Hus, hvor flere kunstneratelier holder åpent under Oslo Open.