22.—23. april

Kunsthåndverker Camilla Luihn anbefaler sine favoritter

Kunsthåndverker Camilla Luihn anbefaler sine favoritter til Oslo Opens publikum!

15 april 2020
1.grete wexels riser foto ignat wiig for oslo open
Grete Wexels Riser på sitt atelier på Kirkeristen, foto: Ignat Wiig for Oslo Open 2020

Grete Wexels Riser
Glad i deilige, keramiske kopper? Da må du ta turen innom Grete Wexels Risers flotte verksted i stemningsfulle Kirkeristen. Grete har arbeidet som aktiv kunstner i rundt seksti år og er fremdeles mer aktiv enn mange, fortsatt opptatt av å sette seg inn i nye teknikker og stadig i ferd med å skape nye arbeider. Hos Grete finner du kopper, vaser og skåler – dreid av en mester i faget og med en enestående og forseggjort tilnærming.

1.aron irving li anbefalingssak
Aron Irving Li, Hybrid, kobber, håndsaget, smidd, loddet, patinert, 52×36×36, 2019

Aron Irving Li
På Ensjø finner du blant andre Aron Irving Li. Aron har en enestående teknisk kompetanse som han oversetter til skulpturelle objekter basert på naturens skjønnhet og nedbrytningsprosesser. Bygd opp av tråd og plate skaper han intrikate volum som resonnerer med komplekse strukturer man ellers finner i naturen. Selv om Aron tok sin master så sent som i 2015 har han allerede hatt en svært aktiv kunstnerisk karriere, og har stadig nye prosjekter på gang.
1.john raustein anbefalingssak liggende
John Raustein, Når alt faller på plass, 2019, foto: Øystein Thorvaldsen


John Raustein
Dette er en sjelden sjanse til å besøke stedet der så mange fantastiske tekstile verk skapes. Når John ikke er på reise rundt i Norge eller utlandet for å vise store separatutstillinger finner du hans poetiske univers på idylliske Frysja, der han har lys og takhøyde nok til sine monumentale og gripende tekstile installasjoner. Her arbeider en tekstil visjonær med stadig nye verk, forankret i håndarbeidsmessige tradisjoner og teknikker.

Du finner kunstnernes profiler på osloopen.no og atelier.as

Camilla luihn
Kunstner Camilla Luihn anbefaler sine favoritter

Camilla Luihn (f. 1968) er en kunsthåndverker som bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo innenfor fagområde metall. Hennes kunstneriske praksis omfatter smykkekunst, fotografi, objekter samt grafiske trykk. Luihn har hatt utstillinger på blant annet Kunstnerforbundet, Galleri Format og RAM Galleri.