27.—28. april

Sokkedukker - en filmatisering

Kunstnerworkshop for barn og ungdom
med Ella Honeyman-Novotny og Bård Bjørknes

Video-basert hjemmeworkshop
Passer alle aldersgrupper (de minste vil kanskje ha hjelp)
Du trenger: en sokk, nål, tråd, saks, knapper og garn (og evt. andre ting du vil feste på)

17 april 2020


BOO!-workshop: Sokkedukker – en filmatisering from Oslo Open on Vimeo.


~

Vi inviterer til digitalt figurteater-verksted! Sammen skal vi lage hver vår hånddukke med utgangspunkt i formatet til en sokk. Sokkedukken er en enkel og effektfull måte å skape en figur på, og den kan være en ypperlig provokatør – godt egnet til å fremføre egne tanker og idéer. Ella er en kunstner som arbeidet lenge med dukker i alle mulige størrelser, og Bård er teaterregissør. De viser på video hvordan en kan gjøre en egen sokkedukke med sokker hjemmefra.

Når figurene er ferdige får de sjansen til å leve og utforske. Vi gir tips til hvordan du kan forberede en liten filmscene til figuren din hjemme. Å filme figuren din er et bra verktøy til å kunne se på deg selv utenfra. På slutten av verkstedet har vi potensielt laget små filmsnutter som vi kan dele med hverandre på mail eller sosiale medier, hvis du vil, og etter avtale med foresatte.

Om du poster din film eller et portrett av sokkedukken på instagram eller facebook kan du bruke noen av disse taggene #barnasosloopen #osloopen2020 #sokkedukker #sokkedukkerenfilmatisering

~

Barnas Oslo Open – BOO! er en egen kunsthelg for barn og unge fra 0 til 18 år. Under Oslo Open arrangerer BOO! vanligvis workshops med profesjonelle kunstnere, på atelier, muséer og visningssted og i rare kroker over hele byen.

I år blir det ikke noe BOO! på atelieret. Men noen Oslo Open-kunstnere jobber for å få til et smittefritt, digitalt mini-BOO! som du og familien din kan delta i hjemmefra.

Ingen påmelding kreves, vi jobber med materialer du allerede har hjemme, og det er bare å følge de video-baserte instruksen. Surf inn på Oslo Open sin flunkende nye hjemmeside lørdag og søndag 18.—19. april for å delta.

Varmt velkommen når BOO! goes VIR[tu]AL!