27.—28. april

Barnas Oslo Open 2020

Cara Lien viser frem atelieret på Ila Pensjonat
Cara Lien i atelieret på Ila Pensjonat under Oslo Open 2022. Foto: Jan Khür

Har du lyst til å holde atelierworkshop for barn?

Oslo Open-kunstnere kan søke om å arrangere BOO!-workshop her, senest den 31. des!

Velkommen med din søknad!

Kreativ lekeplass foto anja malec


Hva er BOO?
Barnas Oslo Open – BOO! – er festivalen som tilbyr atelierworkshops for barn og unge laget av og med kunstnere. Under BOO! 2019 deltok ca. 200 barn på 14 ulike workshops arrangert av 17 kunstnere. Kvalitetsformidling på kunstnerens arbeidsplass i atelieret er viktig for å skape forståelse for kunstneryrket og for å avmystifisere kunstneren som utilgjengelig. BOO! er gratis slik at alle som vil skal kunne delta.

Ny satsning
Nytt fra 2019 er en toårig satsing for å videreutvikle barnefestivalen Barnas Oslo Open, finansiert gjennom Kulturrådets gjestekuratorordning. BOO! har vært en viktig del av Oslo Open siden 2014, og er nå redo å bryte ny mark. I den anledning har vi ansatt den svenske kuratoren Tove Posselt, som har ansvaret for denne satsningen, og som jobber for at BOO! skal utvikles til å bli en plattform for eksperimenterende formidling rettet mot barn.

Eksperimentelle workshops
I år kuraterer vi altså BOO! til å bli noe helt spesielt. Vi er på jakt etter deg som ikke nødvendigvis har erfaring med å lage workshops for barn, men som har et spennende kunstnerskap å dele. Under BOO! 2019 og 2020 håper vi at både erfarne workshopledere og kunstnere som aldri har jobbet med dette før vil prøve ut nye formater rettet mot barn og unge forankret i deres egen kunstneriske utvikling og praksis. Vi vil ha søknader som tenker utenfor boksen, og som inviterer barn inn i kunstnerens univers.

Lønnet kunstnerisk arbeid
Som kunstner får du betalt for å arrangere workshopen, du får også dekket dine materialkostnader og andre utgifter direkte knyttet til workshopen. Timelønnen er 500 kroner. I tillegg til de faktiske timene som barna deltar på workshopen beregner vi 4 timer for planlegging og etterarbeid i forbindelse med workshopen.

Velkommen med dine spørsmål!
Vi tror at alle kunstneriske praksiser har noe å tilby vårt yngre publikum, men kanskje du trenger hjelp å brainstorme, definere konseptet ditt, vite hvilken aldersgruppe du helst skal rette deg mot, hvordan du kan legge opp workshopen eller hvordan du setter opp et budsjett? Her finner du enda mer info og inspirasjon! Du er også alltid velkommen å sende en mail til BOO!-kurator tove.posselt[a]osloopen.no med dine spørsmål.


Img 8857 (1)


Her søker du om å arrangere BOO-workshop, senest den 31. des!

Som du ser i søknadsskjemaet, inneholder søknaden bl.a:

 • Kort prosjektbeskrivelse og tittel på workshop.
 • Hvilken aldersgruppe workshopen passer for.
 • Hvilken dag og side av Akerselva du vil arrangere BOO!-workshop. Du er velkommen å holde BOO!-workshop i eget atelier, samtidig som du holder åpent atelier. Dersom du ønsker det, kan også annet lokale brukes den andre dagen, så lenge BOO!-workshopen finner sted på riktig side elva. Oslo Open kan være behjelpelig med å finne et egnet lokale via våre samarbeidspartners, men kan ikke garantere for det. Kunstner har ytterste ansvar for å finne passende lokale.
 • Hvor lenge workshopen varer samt total åpningstid.
  Vi oppfordrer deg til å holde workshopen åpen i festivalens åpningstid, kl 12:00-18:00.
 • Om du vil ha drop-in eller avsatt tidspunkt for oppmøte.
 • Hvis du ønsker forhåndspåmelding eller ikke.
 • Kapasitet. Hvor mange barn kan du ta imot?
  Vi ser gjerne at flere kunstnere går sammen for å slik kunne tilby bedre kvalitet og ha høyere kapasitet til å ta imot flere barn (timelønnen regnes da ut per person).
 • CV for arrangerende kunstner.
 • Budsjett. Du setter opp et enkelt budsjett, f.eks enligt eksemplet nedenfor:
Screenshot 2018 12 03 19.57.09


Her finner du HOW TO BOO!? – en litt fyldigere veileder og inspiratør!

Vi gleder oss til å lese søknaden din!

Lykke til!