27.—28. april

Aidan Moesby

(Han/ham)
Addresse: Oslo Open, Rådhusgata 19, 0158 Oslo
Etasje: 1.
Atelieret er åpent søndag 28. april kl 12-17

Aidan Moesby er en kunstner og kurator som utforsker den emosjonelle konteksten ved å jobbe med klimaendringer og den dype sammenhengen mellom de naturlige og sosiale miljøene i det moderne liv. Like sannsynlig å bli funnet utenfor formelle kunstinstitusjoner som innenfor dem, inkluderer hans praksis både funksjonshemmingskunst og mainstream representasjon.
I økende grad produserer han multimodale arbeider i større skala, og hans praksis inkluderer installasjoner, film, lyd, skulptur og performance. Moesbys’ arbeid utforsker temaer inkludert klimaendringer, identitet, ensomhet, mental helse og dype sammenkoblinger. Han jobber nasjonalt og internasjonalt på tvers av fysiske og digitale plattformer. Han identifiserer seg som funksjonshemmet og nevrodivergent

Hjemmeside

Installasjon, Skulptur, Mixed Media, Tekst

Neons
Emosjonelt vær - Neonlysinstallasjoner for Lumiere Biennial of Light Durham 2023 – arbeid rundt vær, klimaendringer og velvære lokalisert ved avgangs- og returpunkter, for eksempel togstasjon og passkontor. Paraply, vind, gummistøvler, snø og sky.
Sagacity lumiere
Sagacity: Det periodiske system for følelser. En levende interaktiv digital installasjon som fungerer som et reflekterende emosjonelt barometer. Aktiveres gjennom twitter ved hjelp av hashtags eller geolokalisering. Programvare, projektor. Lumiere Durham. 2017
Breathing space
"Breathing Space (i)" offentlig skulptur for Shakespeares Birthplace Trust. Corten Steel, 2022. På oppdrag fra Shakespeare Birthplace Trust. En invitasjon til å hvile, vurdere hva som er viktig, reflektere og «ta en pust i bakken». Parenteser ble brukt av Shakespeare for å trekke oppmerksomhet til viktige elementer i verkene hans.
C'mon in
installasjonsvisning. "C'mon in the water's lovely" på Stockton International Riverside Festival. Et live-work space for hovedpersonen i en ny forestilling rundt klimaendringer. Det innfelte bildet viser en detalj av arbeidsrommet, inkludert mikroskop, radio (avspilling av tekst fra forestillingen), laboratorieutstyr og andre interaktive blandede medier. Stockton, 2022.

Planlagte prosjekter og utstillinger

Jeg fortsetter arbeidet mitt med å utforske klimakrise og mental helse ved å bruke været som en metafor for følelsesmessige tilstander.
Utvikler et nytt prosjekt som utforsker luft og vind. Hvordan det forbinder oss globalt og lokalt, fra værsystemer til wi-fi.
Jeg fortsetter min samtalepraksis rundt økende bevissthet om nevrodivergens og ikke-normativitet, spesielt rundt mangelen på representasjon i det visuelle kulturfeltet.

CV

2023 – Fullfører PHD Praksisbasert forskning innen klimaendringer og mental helse

2015 MA Curating (Distinction) Digital Curation Sunderland University

1995 MA kunst og psykoterapi Sheffield University

Utvalgte prosjekter

2023
Gjesteopphold ROM kunst og arkitektur

ROM kunst og arkitektur – sommerskole

Hospital Rooms Commission, installasjoner for en sikker enhet for mental helse (UK)

Sagacity: Periodisk system for følelser ved Hygiene Museum Dresden (Tyskland)

Ekspertklinikk – funksjonshemming og digital kurasjon – Sensefield Biennial Taiwan

Kuratere og lede internasjonalt symposium med NUK Festival (Festspillene i Nord Norge) og Disability Arts Online (UK) rundt Access, Inclusion and Disability in the arts i en norsk / britisk kontekst.

Lumiere Durham – Biennial Light Festival UK – 5 neonlysinstallasjoner

2022
NUK Festival – en del av Festspillene i Nord Norge.

Museum uten vegger. Konsulent for British Council om utvikling av en tilgjengelig digital plattform for British Council Arts Collection.

I was Naked Smelling of Rain – Selected for the Arts Council Curated Showcase på Edinburgh Fringe Festival https://www.horizonshowcase.uk/artists/aidan-moesby/

Pusterom (i) og (ii). Shakespeare Birthplace Trust. Kommisjonen som svar på Shakespeare. Produsert offentlig skulptur og digitalt bevegelig bilde.

‘Jeg kan føle endringen av årstidene’ installasjonskommisjon for Midland Arts Centre. Mixed Media, Moving Image, wellingtons, tekst. (UK)