Oslo Opens Referansegruppe
Astrup Fearnley Museet
Atelier Nord
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Fotogalleriet / Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Unge Kunstneres Samfund (UKS)


Med støtte fra
Oslo Kommune
Norsk Kulturråd
Utenriksdepartementet
Fritt Ord
Bildende Kunstneres Hjelpefond
Norske Kunsthåndverkere

Informasjon for deltakende kunstnere

Nathalie fuica sanchez i sitt atelier i middelalderparken
Sigrid espelien i sitt atelier i mosseveien 20 i gamlebyen i oslo
34low res web
7low res web
18low res web

Kjære kunstner,

Det gleder oss å fortelle at Oslo Open 2018 går av stabelen helgen 21. & 22. april og at påmeldingen herved er åpnet! Siste frist for å melde seg på er satt til fredag 1. desember.


1. Alle må melde seg på på nytt hvert år.
Websystemet vårt fungerer slik at selv om du har vært med på Oslo Open tidligere må du likevel lage ny profil hvert år. Grip sjansen til å oppdatere profilen din, eller kopiér fra din gamle, du finner den her.

2. Oslo Open deler byen i to!
I 2018 ønsker vi å dele byen mellom Oslo øst og Oslo vest slik vi gjorde i fjor. Kunstnerne på østsida av elva har åpent atelier på lørdag 21. april og kunstnerne på vestsida av elva har åpent atelier på søndag 22. april. Delingen ble gjennomført som en prøveordning i 2017 og i følge rapportskjemaene vi har mottatt virker det som om dette har vært et vellykket tiltak som vi vil gjennomføre også i 2018.

3. Krav til medlemskap i en kunstnerorganisasjon.
For å ivareta byens profesjonelle kunstnere finner Oslo Open også i år det nødvendig å stille krav til kunstnere om medlemskap i en fagpolitisk kunstnerorganisasjon for deltagelse. Dersom du er masterstudent eller av andre grunner ikke er medlem av en kunstnerorganisasjon kan du forklare dette i din påmelding. Din påmelding vil da bli juryert.

4. Samarbeid med Norwegian Crafts
Byens kunsthåndverkere oppfordres særlig til å delta i årets Oslo Open. I 2018 vil Norwegian Crafts igjen stille med sin ekspertise for å håndplukke besøksprogrammet rettet mot kunsthåndverk – noe som åpner muligheten for en interessant deltakelse i mappevisning og/eller ekspertbesøk på atelieret.

5. Besøksprogram, mappevisning og guidet tur.
Husk å huke av i påmeldingsskjema om du er interessert i besøk fra besøksprogrammet, mappevisning eller en guidet tur. Dette er svært viktig! Hvis du ikke huker av på rett sted vil du f.eks ikke bli vurdert av vår fagjury som en kandidat for å delta på mappevisningen.

6. Åpningstid 12.00 – 18.00
Ved å melde deg på Oslo Open forplikter du deg til å være til stede på din oppgitte atelier-adresse enten lørdag 21 (de med atelier øst for Akerselva) eller søndag 22 april (de med atelier vest for Akerselva) fra klokken 12.00 – 18.00 Dette gjelder alle og er svært viktig at overholdes!

7. Kunstavgift ved salg av kunst fra atelieret under Oslo Open
Husk at ved salg fra åpent atelier (som f.eks under Oslo Open) skal det beregnes kunstavgift på 5% på alle verk med salgspris over 2 000 kroner. Det er selger som er ansvarlig for å rapportere og innbetale avgiften til BKH. Rapportering skjer enkelt på kunstavgiften.no. Flyers med utfyllende informasjon om dette kan hentes hos oss.

8. Viktige detaljer vedrørende utfylling av påmeldingsskjema.
Ta en titt her for å se tips til hvordan du best gjør din påmelding.

Hvis du opplever problemer med påmeldingsskjema eller har spørsmål vedr påmelding, ta kontakt med enten marianne.zamecznik@osloopen.no eller info@osloopen.no så skal vi svare deg så raskt vi kan.