17.—18. april

Guidet tur

På grunn av forlenget forbud mot arrangement i Oslo ble de planlagte guidete turene dessverre avlyst i 2021. Men vi er allerede i gang med planleggingen av 2022, så følg med for oppdateringer!

0.b forsidebilde guided turer søndag espen iden på khio osloopen2019
Espen Iden viser sitt atelier på KHiO under en guidet tur i 2019. Foto: Ignat Wiig for Oslo Open

Lørdag 17. april

Grünerløkka

I et lite koselig hus i Marstrandgata 11 blir vi blant annet bedre kjent med Sisse Lee og Eyvind Solli Andreassen som begge jobber med keramikk.

Rosenhoff

Turen går til Sinsenveien 11 og Hasleveien 28 hvor vi bl.a. møter Malin Bülow som lager store skulpturer av tekstil og samarbeider med dansere samt Sigve Knutson som lager kunst som befinner seg i landskapet mellom kunst og design.

Tøyen/Ensjø

Bli med til den gamle transformatorstasjonen på Tøyen i Hovinveien 1 som huser det største permanente kunstnerhuset i Oslo. Her får vi bl.a. møte Brynhild Slaatto som ofte viser sine vevde tekstilarbeider utendørs. Etterpå tar vi turen til Ensjøveien 8 hvor vi får møte to yngre kunstnere som jobber med skulptur på svært ulike måter.Søndag 18. april

Kvadraturen

På denne turen møter vi flere av kunstnere som holder til på de kommunale atelierene på Myntgata 2, bl.a. Helene Duckert som jakter i i søppelcontainere etter materiale til sine skulpturer og Kristin Sæterdal som jobber med vev og farger sitt eget garn. Etterpå går turen til Kunstnerforbundet atelierer i Kjeld Stubs gate 3.


Storgata 36

Kom og se på noen av atelierene som skjuler seg i den store, fine bakgården i Storgata 36. Møt bl.a. Solveig Ane Kirkaune Øksendal som avbilder kvinnekropper med et feministisk utgangspunkt og svart humor.


Sentrum

Bli med på en koselig gåtur der vi får et blikk inn på atelierene til hele fem forskjellige atelierfellesskap. Vi besøker kunstnere i Maridalsveien 3, Møllergata 32, Mariboes gate 11, Hausmannsgate 6 og Christian Kroghsgate 2