Oslo Opens Reference group
Astrup Fearnley Museum for Moderne Art
Atelier Nord
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Fotogalleriet / Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
The National Museum of Art, Archtecture and Design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Young Artists Society (UKS)


Supported by
City of Oslo, Agency for Cultural Affairs
Arts Council Norway
The Norwegian Ministry of Foreign Affairs
Norwegian Crafts
Adam Mickiewicz Institute
Norske Kunsthåndverkere

Registration for Oslo Open has started - Deadline December 1st!

7low res web

Artist Andreas Öhman in his atelier in 2016. Foto: Audar Kantun

Kjære kunstner,

Det gleder oss å fortelle at Oslo Open 2017 går av stabelen helgen 22 & 23 april og at påmeldingen herved er åpnet! Siste frist for å melde seg på er satt til torsdag 1 desember.

Obs! Obs! Nytt av i år er at vi deler byen i to – se detaljert info om dette lenger ned.


1. Alle må melde seg på på nytt hvert år.
Websystemet vårt fungerer slik at selv om du har vært med på Oslo Open tidligere må du likevel lage ny profil hvert år. Grip sjangsen til å oppdatere profilen din, eller kopier fra din gamle, du finenr den her.

2. Oslo Open deler byen i to!
I 2017 ønsker vi å dele byen mellom Oslo øst og Oslo vest slik at kunstnerne på vestsiden av elva har åpent atelier på lørdag 22 april og kunstnerne på østsiden av elva har åpent atelier på søndag 23 april. Gjennom vårt rapportskjema har mange kunstnere fremmet ønske om å besøke hverandre under Oslo Open, noe en deling muliggjør. Mange kunstnere er i tillegg arbeidsgivere for andre kunstnere i det norske kunstfeltet og dette kan potensielt resultere i fler arbeidsoppdrag for deltagende kunstnerne.

3. Krav til medlemskap i en kunstnerorganisasjon.
For å ivareta byens profesjonelle kunstnere finner Oslo Open også i år det nødvendig å stille krav til kunstnere om medlemskap i en fagpolitisk kunstnerorganisasjon for deltagelse. Dersom du er masterstudent eller av andre grunner ikke er medlem av en kunstnerorganisasjon kan du forklare dette i din påmelding. Din påmelding vil da bli juryert.

4. Samarbeid med Norwegian Crafts
Byens kunsthåndverkere oppfordres særlig til å delta i årets Oslo Open. I 2017 (som i 2016) vil nemlig Norwegian Crafts stille med deres ekspertise for å håndplukke besøksprogrammet rettet mot kunsthåndverk – noe som åpner muligheten for en interessant deltakelse i mappevisning og/eller ekspertbesøk på atelieret.

5. Internasjonalt besøksprogram, mappevisning og guidet tur.
Husk å huke av i påmeldingsskjema om du er interessert i besøk fra det internasjonale besøksprogrammet, mappevisning eller en guidet tur. Dette er svært viktig! Hvis du ikke huker av på rett sted vil du f.eks ikke bli vurdert av vår fagjury som en kandidat for å delta på mappevisningen.

6. Åpningstid 12.00 – 18.00
Ved å melde deg på Oslo Open forplikter du deg til å være til stede på din oppgitte atelier-adresse enten lørdag 22 (de med atelier vest for Akerselva) eller søndag 23 april (de med atelier øst for Akerselva) fra klokken 12.00 – 18.00 Dette gjelder alle og er svært viktig at overholdes!

7. Viktige detaljer vedr. selve påmeldingsskjema
Det er svært viktig at du fyller ut påmeldingsskjema detaljert og riktig. Vår eksterne jury som skal velge ut hvilke kunstnere de mener er aktuelle for å delta på årets speed-date mappevisning vil straks etter påmeldingsfristen gå i gang med å saumfare profilene deres. Etter hvert blir også våre internasjonale kuratorer invitert, og de vil bruke våre nettsider for å bestemme hvilke kunstnere de ønsker å besøke, så med andre ord er det sterkt anbefalt at du har følgende punkter på plass;

Bilder:
Alle profiler skal ha minst ett bilde (helst fire) og samtlige bilder bør ha beskrivende undertekster med følgende innhold:

- Navn på kunstner
- Tittel
- Teknikk
- Eventuelt størrelse på verket
- Årstall
- Ved dokumentasjon fra utstilling/performance bør utstillingssted og
tittel være nevnt
- Eventuelt info om det er installasjonsbilde eller detalj
- Eventuelt fotokred.

Eksempler:
1. Av selve verket: Inger Sitter, Komposisjon 1, maleri, 50 × 70 cm, 1965
2. Av dokumentasjonsbilde: Inger Sitter, dokumentasjon av utstilling
på Galleri Riis,Oslo, 1995, foto: Galleri Riis
3. Av detalj: Inger Sitter, detalj av Komposisjon 1, maleri, 50 × 70
cm, 2015
4. Av performance: Inger Sitter, dokumentasjon av performance
“Komposisjon 1”, vist på separatutstilling på Galleri Riis, 1965.

CV:
Fyll inn detaljert CV både på norsk og engelsk side.

Artist statement:
Vi har full forståelse for at ikke alle ønsker å legge ut statement på våre offentlige sider så dette er ikke noe absolutt krav. Vi vil likevel oppfordre de av dere som ønsker om å gjøre dette da det kan være stor hjelp for å forstå kunsten din.

Sjekk at kartnålplasseringen er riktig.
Zoom inn og plasser den veldig nøye der f.eks inngangsdøren til atelieret ditt er.

Andre ting å ha i bakhodet:
• Det er ingen god idé å linke til sin egen hjemmeside som erstatning for annen info (CV, kommende prosjekter etc.). Du kan selvsagt linke – men det anbefales ikke at du kun skriver en nettadresse.
• Husk å fylle inn på både norsk og engelsk side (ja, alt må dessverre fylles ut to ganger).

Hvis du opplever problemer med påmeldingsskjema eller har spørsmål vedr påmelding, ta kontakt med enten marthe.stramrud@osloopen.no eller info@osloopen.no så skal vi prøver å svare deg så raskt vi kan.