BOO! for barn og unge

Barnas Oslo Open – BOO! er en egen kunsthelg for barn og unge, og arrangerer workshops av og med Oslo Open-kunstnerne. Under BOO! får de mellom 0 og 18 år sjansen å oppleve et variert, morsomt og interessant tilbud spredt over hele byen.

Oslo Open og BOO! 2020 er avlyst, men hold øye med vår Nyhetsside for et digitalt mini-mini-BOO den 18.—19. april!

Søndag 19. april

Mitt blikk mitt nabolag espen tollefsen

MITT BLIKKMITT NABOLAG

med fotokunstner Espen Tollefsen

Dato: Søndag 19. april
Tid: kl. 12.00—14.00, 14.00—16.00, 16.00—18.00
Varighet per workshop: 2 timer
Sted: Lavetthuset, Hovedøya
Teknikk: fotocollage
Aldersgruppe: 9—15 år
Foreldre: kan ikke være med
Påmelding, 15 deltakere per workshop

Merk påmeldingsmail: MITT BLIKKMITT NABOLAG

Bygg en collage med hjelp av fotografier og form ditt eget nabolag!

Vi begynner med en kort introduksjon av fotografiet i forhold til perspektiv og komposisjon med eksempler fra kunstneren Espen Tollefsen sine egne arbeider. Vi tar også en sving innom kubismen i kunsthistorien. Hvordan kan collage brukes til å lage en tolkning og et personlig uttrykk? Hvilke teknikker kan vi bruke, og hvilke begrensninger skal vi sette for at det skal gi mening?

Barna får hver sin pakke med fotografier som de skal bruke til å skape sitt eget bilde ut fra materialet kunstneren tar med, som skjæres, kombineres og limes opp på en kartong. Deltakeren bestemmer størrelser, antall og sammensetning, og leker frem et bylandskap.

Blir det en plass? En bydel? Et nabolag? Kan collagene settes sammen til en by?

Tryllestaver og penger andreas oxenvad

TRYLLESTAVER OG PENGER

med kunstner Andreas Hald Oxenvad

Dato: Søndag 19. april
Tid: kl. 12.00—18.00
Varighet per workshop: kom når du vil – bli så lenge du ønsker
Sted: Khartoum Contemporary Art Centre, Bernt Ankers gate 17
Teknikk: forskjellige teknikker
Aldersgruppe: 0—18 år
Foreldre: må gjerne være med
Drop-in, inget maksantall

En tryllestav er noe magisk. Med en tryllestav kan du trylle frem, trylle vekk, og påvirke virkeligheten. Tryllestaver kan lages av alt. Har du noen gang lurt på hva penger er, eller hva de lages av? Penger er gjeld. Penger er noe som bare er der. Tid er penger. Olje er penger. Penger er et kort laget av plastikk.

I denne workshopen får du lage din egen tryllestav og dine egne penger, og du får innblikk i hvordan penger skapes i dag.

Et utvalg av materialer vil bli stilt til rådighet under workshopen, men du er også velkommen å ta med egne materialer du har lyst å bruke – kanskje den perfekte pinnen, eller noe som du aldri kunne tenkt deg kunne hatt verdi! Kunstverk, info, bøker og dokumentasjon fra prosjektet ”Pengespekulasjon og produksjon av tryllestaver” på KCAC danner en bakgrunn for workshopen.

Penger og tryllestaver kan lages av alle, både barn og voksne.

Solfotografi marit silsand

SOLFOTOGRAFITEKSTIL

med fotokunstner Marit Silsand

Dato: Søndag 19. april
Tid: kl. 11.00—13.30 (8—13 år), kl. 14.00—16.30 (14—18 år)
Varighet per workshop: 2,5 timer
Sted: Atelier Felix, Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17
Teknikk: kameraløst fotografi; cyanotypi, lumi sun printing
Aldersgruppe: 8—13 år og 14—18 år
Foreldre: kan være med (til de yngste barna)
Påmelding, maks 8 deltakere per workshop

Merk påmeldingsmail: SOLFOTOGRAFI

Denne workshopen fokuserer på solfotografi – hvordan å fotografere uten kamera, betydningen av lys og mørke og gjengivelse av organiske ting på en fotosensitiv overflate. Vi skal bl.a lage solfotografi-motiver på gjenbrukte t-skjorter.

Vi begynner med en kort introduksjon av den fotografiske prosessen cyanotypi, som ble brukt av botaniker og fotograf Anna Atkins på 1840-tallet. Deretter ser vi på utstillingen til Mari Slaattelid oppe i overlys-salene og lar oss inspirere av hennes solmotiver.

Alle deltakere får en t-skjorte for å lage sitt eget bilde på. Vi lærer om belysning på fotosensitiv overflate inne på atelieret og ute i sollys. Slottsparken brukes til å finne organiske ting – som blomster, kvister og steiner. Den fotografiske prosessen er synlig i hvert ledd, fra start til slutt.

I workshopen oppmuntres deltakerne til skaperglede og å bli kjent med hverandre gjennom samarbeid. I fellesskap skapes et bilde på et stort gjenbrukslerret – med funne objekter reflekterer vi over naturen og klimaet.

Mariushedvig bord1

HANDLING TIL HAVET – brevkunst som uttrykk og kunstform

med kunstnerne Marius Moldvær og Hedvig Biong

Dato: Søndag 19. april
Tid: kl. 12.00—13.30, 13.30—15.00, 15.00—16.30, 16.30—18.00
Varighet per workshop: 1,5 timer
Sted: Mellomstasjonen, Brynjulf Bulls plass 2
Teknikk: brevkunst
Aldersgruppe: 10—18 år
Foreldre: kan være med
Påmelding og drop-in, maks 15 barn og unge per workshop

Merk påmeldingsmail: HANDLING TIL HAVET

Har du noensinne sendt et brev? Eller en gave; noe du syntes var fint til noen? Hva ønsket du at den du sendte til skulle se, føle, og tenke? Hedvig og Marius er kunstnere som har sendt brev til hverandre lenge, og de syns forskjellen mellom kunst og hverdagsliv av og til forsvinner når en lager brev som er kunst. De skal vise alle mulige måter å sende ting til hverandre i posten – a.k.a. brevkunst! Alle materialer, ord, funne objekter, skulpturer og fotografier kan brukes for å lage verk som postes og sendes til en utvalgt mottaker. Er det mulig å uttrykke seg uten ord i brev? Å la ting, tilfeldigheter og egne opplevelser forme måten du skaper og tenker, og hvordan du deler dette med andre?

Ta gjerne med noe som du finner hjemme, i butikken eller på gaten, så kan vi begynne å bygge et verk, et brev – og begynnelsen på en samtale uten ord.

Rytmeskulpturer serina erfjord ps

RYTMESKULPTURER

med kunstner Serina Erfjord

Dato: Søndag 19. april
Tid kl. 12.00—13.00, 13.15—14.15, 14.30—15.30, 15.45—16.45, 17.00—18.00
Varighet per workshop: 1 time
Sted: “Resepsjonen”, 1. etg, Ila Pensjonat, Waldemar Thranes gate 70
Teknikk: bevegelig skulptur
Aldersgruppe: 5—9 år
Foreldre: kan være med ved behov
Påmelding, maks 6 barn per workshop

Merk påmeldingsmail: RYTMESKULPTURER

Velkommen til en workshop hvor barna får lage sine egne temporære, bevegelige skulpturer! Barna får sette seg med hver sin lille pidestall, som inneholder en skjult elektromagnet. Vi leker med ulike materialer og ser hvordan de oppfører seg i nærheten av det magiske, magnetiske feltet. Vi blander materialer som påvirkes av magnetfeltet og ikke, og studerer bevegelse og ubalanse. Materialene vi bruker er for eksempel skruer, pinner, tre, silikon og streng. Om du tilfeldigvis finner en metallbit, som en skrue eller spiker på vei til verkstedet, ta den med – så tester vi om den er magnetisk! Siden skulpturene er temporære, vil det er ikke være naturlig å ta med arbeidet man har laget hjem. I steden for filmer vi en skulptur i bevegelse fra hvert av barna, på slutten av verkstedet. Lenke til denne filmen vil legges ut på nettsiden til Oslo Open under BOO!, og kan også ettersendes ved ønske!