23. - 24.april

Oslo Open søker ny daglig leder

Marthe Elise Stramrud har sagt opp sin stilling som daglig leder for å gi mer plass til sin egen kunstneriske praksis. Oslo Open søker hennes etterfølger.

Søknadsfrist er søndag 15. august 2021. Du finner utlysningen på våre nettsider og fra tidlig i juli på finn.no.

24 juni 2021
Oo 2021 montebello hurumstramrud 5 f jankhur
Stramrud loset Oslo Open gjennom vår såkalte pandeminimumsutgave, her sammen med kunstner (og for anledningen stuntreporter) Marianne Hurum i et livestrømmet atelierbesøk hos Love Terins. Foto: Jan Khür

Stramrud ble ansatt i 2020 og etterfulgte da Marianne Zamecznik som daglig leder for Oslo Open. Selv om styret skulle ønske det hadde blitt mer enn ett år, er styreleder svært glad for den energien og de grepene Stramrud har tilført.

– Jeg er veldig fornøyd med det løftet Marthe Elise har gitt oss. Etter hennes periode er Oslo Open virkelig klare for et stort neste steg framover, sier styreleder Trond Hugo Haugen.

Det er av hensyn til hennes egen aktive praksis som kunstner at hun nå forlater organisasjonen. Marthe Elise Stramrud utdyper:

– Jeg er stolt av å ha fått være med å forme Oslo Opens nye visuelle profil og styrke arbeidet med kommunikasjon, samt å utforme og utføre en heldigital utgave av festivalen. Jeg tok stillingen, som er i 60%, for å kunne kombinere den med arbeidet med min egen kunst. Men det siste årets pandemi har vært svært krevende for hele kulturfeltet, Oslo Open inkludert. Usikkerhet og helomvending til digitalt program ga et arbeidsintensivt år. Pandemien er (forhåpentligvis) over, men min egen kunstneriske praksis vil alltid komme i første rekke, uansett hvor sterkt hjertet mitt banker for Oslo Open 💓.

Marthe på tommerup
Stramrud har bestemt seg for å fokusere fulltid på sin egen kunstneriske praksis. Her knipset under arbeidet med en utsmykning for Oslo kommune i 2020.

I utlysningen etter Stramruds etterfølger søker organisasjonen etter en person som brenner for å formidle, som har erfaring innen prosjektledelse og som ønsker å utvikle Oslo Open videre. Personen må kunne jobbe godt både selvstendig og i samarbeid med andre.

Stillingen som daglig leder har de siste årene vært 60%, men styret ser behovet for en større stillingsandel og er innstilt på å øke denne i dialog med ny daglig leder. På sikt er målet å etablere en fast 100%-stilling.

Se hele utlysningen ved å trykke her.

For spørsmål om stillingen, ta kontakt med Trond Hugo Haugen på styreleder@osloopen.no


Oslo Open er en selvstendig kunstnerstyrt og ideell organisasjon etablert i år 2000 av kunstnere og en rekke nasjonale og lokale kunstinstitusjoner. Hovedaktiviteten er å arrangere åpne atelierer i april hvert år hvor profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med atelier i Oslo kommune åpner sine dører for publikum.

Lær mer om oss ved å trykke her.

Oo 2021 montebello hurumstramrud 1 f jankhur
Stramrud loset Oslo Open gjennom vår såkalte pandeminimumsutgave, her sammen med kunstner (og for anledningen stuntreporter) Marianne Hurum på vei inn til livestrømmede atelierbesøk. Foto: Jan Khür