22.—23. april

Live-strømmede atelierbesøk med Brochmann og Stramrud

Lørdag 23. april drar Morgenbladet-spaltist Ragnhild Brochmann og kunstner Marthe Elise Stramrud på besøk til fire ulike atelier. Besøkene strømmes live på Oslo Opens Instagram.

15 april 2022
Ragnhild Brochmann beundrer et maleri av Munan Øvrelid, mens Marthe Elise Stramrud filmer.
Ragnhild Brochmann beundrer et maleri av Munan Øvrelid, mens Marthe Elise Stramrud strømmer live til Instagram. Duoen besøkte atelieret i Muralverkstedet på Lilleborg i 2021. Foto: Jan Khür

Bli med oss inn i fire ulike atelier på Instagram

Stuntreporterne Ragnhild Brochmann og Marthe Elise Stramrud drar på atelierbesøk og du kan følge live-sendingen på Oslo Opens Instagram. Brochmann er kunst- og motehistoriker, og kjent for mange som “Estetikeren” i Morgenbladet. Stramrud er, i tillegg til kunstner, tidligere daglig leder i Oslo Open. Duoen sto også bak flere av fjorårets livesendinger.

Hvert besøk varer i 15-20 minutter, og sendes mellom klokken 12.00-17.30. Dette er kunstnerne du får møte i år:

Program

12.00 Vibeke Tandberg har atelier i Trafo kunstnerhus på Tøyen. I det siste har hun vært travel med å lage gipsavstøpninger av en utstoppet hest.

14.00 Gabrielle Paré, i Grenseveien 91 på Ensjø, jobber med tekst, maleri, foto og video. Hun er også en av grunnleggerne av Verdensrommet, et støttenettverk for kunstnere i Norge som kommer fra utenfor EU.

15.00 Jens Hamran møtes oss i atelierfellesskapet OD30, Ole Deviks vei 30.

17.00 Anne-Lise Stenseth har atelier i en av de gamle portnerboligene i idylliske Hvervenbukta. Hun jobber mye med video og det å fortelle historier. I 2020 mottok hun Coast Contemporary-prisen for sin kunst.

Samtalene med Vibeke Tandberg, Jens Hamran og Anne-Lise Stenseth vil være på norsk, mens samtalen med Gabrielle Paré vil foregå på engelsk.

Ragnhild Brochmann ser nærmere på kunstneren Tina Jonsbus arbeid i atelieret.
Ragnhild Brochmann ser nærmere på kunstneren Tina Jonsbus arbeid, under et atelierbesøk til Trolltun i 2021. Foto: Jan Khür.