22.—23. april

Live-strømmede atelierbesøk med Atelier 24. april

Søndag 24. april drar kunstformidler Marie Saxeide og daglig leder i Atelier, Christian von Hanno, på atelierbesøk til fire kunstnere. Besøkene strømmes live på Oslo Opens Instagram.

15 april 2022
Marie Saxeide og kunstner Liv Tandrevold Eriksen snakker sammen foran et stort og fargerikt kunstverk som står lent opp mot en vegg.
Marie Saxeide i samtale med kunstner Liv Tandrevold Eriksen. Foto: Atelier

Atelier er en digital plattform for salg av kunst rett fra kunstneren. Så langt har 650 profesjonelle kunstnere opprettet en kunstnerprofil i Atelier, og mange av dem deltar også på Oslo Open. Sammen gir vi muligheter for å se kunst der den blir laget, på atelieret, og legger til rette for uformelle møter mellom kunstnere og kunstinteresserte.

Besøk fire kunstnere live på Instagram

24. april kan du bli med Marie Saxeide og Christian von Hanno på besøk til fire kunstnere, gjennom live-sending på Oslo Opens Instagram. De to sto også bak flere av fjorårets livesendinger. Hvert besøk varer i 15-20 minutter, og sendes mellom klokken 12 og 15. Dette er kunstnerne du får møte i år:

12.00: Yachi Shian-Yuan Yang skaper kalligrafiske blekkmalerier, der kinesisk tradisjonshåndverk møter helt nye motiver. Hun holder til Galleri 26 på Berg.

13.00: Mette Lorentzen holder til i Sogn kolonihage, og maler figurative oljemalerier. Er dette Oslos mest sjarmerende atelier?

14.00: Anne Ingeborg Biringvad jobber mye med tekstiler, men broderer ikke selv. Hun bruker readymades, approprierer og utforsker tema som verdi og verdighet gjennom å skape kunst av det som allerede finnes. Hun har atelier på Montebello kulturhus.

14.30: aeaeaeae 43434343, eller @aeaeaeae.io som han også kaller seg, jobber digitalt med systemutvikling og datamodellering. Han spør, hva er et bilde? Bli med inn i atelieret på Montebello.

Atelier – en plattform for salg av kunst

Ateliers mål er å føre kunstnere og kunstinteresserte sammen, og bidra til et rikere og mer mangfoldig kunstmarked. Tjenesten åpner for at profesjonelle kunstnere kan presentere verkene sine, invitere til visning og direkte salg fra atelierene over nett. Kunstinteresserte får en bedre oversikt, og kan ta direkte kontakt med kunstneren for å kjøpe kunst. Det bidrar også til at kunstnere når ut til flere med kunsten sin. I Ateliers kartløsning vises kunstnernes atelier og pågående utstillinger som kunstnerne har lagt til på sin Atelier-profil. Slik kombinerer plattformen digital tilgjengelighet og fysiske opplevelser.

Atelier gründerne Christian von Hanno, Ruben Steinum, Markus Eckbo Endresen og Mikael Hegnar.
Atelier gründerne Christian von Hanno, Ruben Steinum, Markus Eckbo Endresen og Mikael Hegnar. Foto: Atelier

Salg direkte fra atelieret

Ideen om Atelier vokste ut fra et behov for å korte ned avstanden mellom publikum og stedet der kunsten lages. Gründerne bak Atelier undret seg over at så mye kunst sto lagret rundt omkring på kunstnernes arbeidsrom, samtidig som så mange kunstinteresserte etterlyste plattformer hvor man kunne kjøpe kunst av høy kvalitet. Det var rett og slett en mangel på gode salgskanaler for profesjonelle kunstnere. Plattformen setter salg fra atelieret i et oversiktlig og brukervennlig system, og lar kunstnere og kunstinteresserte komme i kontakt med hverandre.