23.—24. april

Live-strømmet atelierbesøk

23. og 24. april 2022 kunne man besøke noen av kunstnere digitalt med stuntreporterne våre, spaltist i Morgenbladet Ragnhild Brochmann, kunstner Marthe Elise Stramrud, og Marie Saxeide og Christian von Hanno fra Atelier.as. De strømmet besøkene direkte på Oslo Opens profil på Instagram. Opptakene kommer til å bli lagt ut i løpet av sommeren og høsten 2022.

31 mars 2022
Ragnhild Brochmann og Marthe Elise Stramrud ser på et maleri.
Reportere Ragnhild Brochmann og Marthe Elise Stramrud på atelierbesøk i 2021. I år møter de nye kunstnere. Foto: Jan Khür

I 2021 ble Oslo Open avviklet som «pandeminimumsutgave» i heldigital form, med blant annet atelierbesøk på Instagram. I 2022 kunne vi for første gang tilby både fysisk og digitalt program! Alle kunne følge med på vår Instagram. Reporterne våre tok seerne med over dørstokken til åtte ulike kunstnere.

23. april kunne du følge Ragnhild Brochmann og Marthe Elise Stramrud byen rundt. De startet dagen hos Vibeke Tandberg på hennes store atelier på Tøyen Trafo, der hun har tatt avstøpninger av en utstoppet hest, og avsluttet i idylliske Hvervenbukta hos kunstneren Anne-Lise Stenseth. Ragnhild Brochmann er kunst- og motehistoriker og for mange mest kjent som “Estetikeren” i Morgenbladet, der hun svarer på spørsmål om stil og estetikk. Stramrud er, i tillegg til å være kunstner, tidligere daglig leder i Oslo Open og ledet fjorårets kunsthelg.

24. april kunne du bli med når Marie Saxeide og Christian von Hanno besøkte Mette Lorentzen, og Oslos kanskje mest sjarmerende atelier, i Sogn kolonihage. Deretter gikk turen til Yachi Shian-Yuan Yang for å se hennes fantastiske penselsamling, som hun benytter for å lage kalligrafiske blekkmalerier. Siste stopp var Montebello. Marie Saxeide er kunstformidler og Christian von Hanno daglig leder i Atelier, en digital plattform for kjøp av kunst rett fra kunstneren. De var begge med på fjorårets livesendinger.

Sendingen ble strømmet direkte på Oslo Opens profil på Instagram, og ga publikum en mulighet til å engasjere seg i sanntid – personlige og uformelle møter i atelieret, uansett hvor i verden du befinner deg!

Lørdag 23. april

12.00 Vibeke Tandberg
14.00 Gabrielle Paré
15.00 Jens Hamran
17.00 Anne-Lise Stenseth

Søndag 24. april

12.00 Yachi Shian-Yuan Yang
13.00 Mette Lorentzen
14.00 Anne Ingeborg Biringvad
14.30 aeaeaeae 43434343

Sendingen er avsluttet, men opptakene blir lagt ut på Oslo Opens Instagram.