23.—24. april

Live-strømmet atelierbesøk

Besøk kunstnere digitalt med våre stuntreportere, spaltist i Morgenbladet Ragnhild Brochmann, kunstner Marthe Elise Stramrud, og Marie Saxeide og Christian von Hanno fra Atelier.as. Sendingen strømmes direkte på Oslo Opens profil på Instagram.

31 mars 2022
Ragnhild Brochmann og Marthe Elise Stramrud ser på et maleri.
Reportere Ragnhild Brochmann og Marthe Elise Stramrud på atelierbesøk i 2021. I år møter de nye kunstnere. Foto: Jan Khür

I fjor ble Oslo Open avviklet som «pandeminimumsutgave» i heldigital form, med blant annet atelierbesøk på Instagram. I år kan vi for første gang tilby både fysisk og digitalt program! Er du ikke i Oslo den aktuelle helgen eller vil få det meste ut av bussturen mellom to atelierer, følg med på vår Instagram. Reporterne våre tar deg med over dørstokken til åtte ulike kunstnere.

På lørdag kan du følge Ragnhild Brochmann og Marthe Elise Stramrud byen rundt. De starter dagen hos Vibeke Tandberg på hennes store atelier på Tøyen Trafo, der hun for tiden tar avstøpninger av en utstoppet hest, og avslutter i idylliske Hvervenbukta hos kunstneren Anne-Lise Stenseth. Ragnhild Brochmann er kunst- og motehistoriker og for mange mest kjent som “Estetikeren” i Morgenbladet, der hun svarer på spørsmål om stil og estetikk. Stramrud er, i tillegg til å være kunstner, tidligere daglig leder i Oslo Open og ledet fjorårets kunsthelg.

På søndag bør du bli med når Marie Saxeide og Christian von Hanno reiser til Mette Lorentzen og Oslos kanskje mest sjarmerende atelier i Sogn kolonihage. De skal også innom Yachi Shian-Yuan Yang og se hennes fantastiske penselsamling, som hun benytter for å lage kalligrafiske blekkmalerier. Marie Saxeide er kunstformidler og Christian von Hanno daglig leder i Atelier, en digital plattform for kjøp av kunst rett fra kunstneren. De var begge med på fjorårets livesendinger.

Sendingen blir strømmet direkte på Oslo Opens profil på Instagram, og gir publikum en mulighet til å engasjere seg i sanntid. Bli med på personlige og uformelle møter i atelieret, uansett hvor i verden du befinner deg!

Lørdag 23. april

12.00 Vibeke Tandberg
14.00 Gabrielle Paré
15.00 Jens Hamran
17.00 Anne-Lise Stenseth

Søndag 24. april

12.00 Yachi Shian-Yuan Yang
13.00 Mette Lorentzen
14.00 Anne Ingeborg Biringvad
14.30 aeaeaeae 43434343