17.—18. april

Katja Høst

Jeg undersøker strukturer, kollektive minner og ulike sosiale praksiser med mål om å invitere til refleksjon rundt hvordan vi organiserer, definerer og lever våre liv. Noen ganger med utgangspunkt i individet, andre ganger med samfunnet som omdreiningspunktet. Metode og teknikk er prosjekt- og kontekst avhengig og spenner fra installasjon med lyd og bilde til inngrep i landskap/beplantning og relasjonell estetikk. Fotografi og video kan likevel sies å stå sentralt i produksjonen – en naturlig konsekvens av at de fleste av mine prosjekter har et nært forhold til faktisk levd liv og virkeligheten.

Fotografi, video, installasjon, relasjonell estetikk

Y blokka postkort 1
Y-blokka
Y blokka postkort 21
Y-blokka
Y blokka postkort 16
Y-blokka
Y blokka postkort 17
Y-blokka

@

Planlagte prosjekter og utstillinger

2022: Månesyk (fotokunstbok)
2020-22 Skulptur/utsmykking som del av Haugerudbekken, prosjekt i sammarbeid med Liva Mork og elever ved Haugerud skole og Hellerud VGS
2021: Utstilling/workshops, relasjonelt prosjekt sammen med Liva Mork på Tenthaus
2021 osloBIENNALEN, Oslo – plakatprosjekt, Nasjonalmuseet – Arkitektur, Oslo, Norge (Januar)

CV

CV for Katja Høst / Kunstrealert virksomhet
f. 09.06.1972 / www.katjahost.com

Fotobokutgivelser:
2020: foto boken Y-blokka, Orfeus publishing (November)
2017: foto boken DASEIN, Teknisk Industri AS
2013: foto boken Her et sted, Teknisk Industri AS

Separat utstillinger:
2021: Utstilling/workshops, relasjonelt prosjekt sammen med Liva Mork på Tenthaus
2020: A man of one’s own, Digitaliseum Malmö, Sverige
2018: Så lenge det finnes lys, Digitaliseum Malmö, Sverige
2010: IC/OOC, CirkulationsCentralen, Malmø, Sverige
2009: Det annet kjønn, NNKS, Svolvær
2009: Det annet kjønn, Fotogalleriet, Oslo
2008: Blind spot, Gallery 44, Toronto, Canada
2008: OPERAEN, Christian Frederiks plass og Oslo S (Rom for kunst), Oslo
2007: The lonely crowd, Montréal, Canada
2007: Video Transit, Porsgrunn Kunstforenings visningsrom på Porsgrunn togstasjon
2004: Rannveig, Martin, Heidi, Torkel, Annette, Hege, Stephan, Else og Anne-Sophie,
Lørenskog Kunstforening
2003: Signpainters, Bjørka Prosjektrom, Oslo
2002: Pausekomma, Bjørka Prosjektrom, Oslo
2000: til barnerommet, Vigeland Museet i Oslo

Gruppeutstillinger i utvalg:
2021 osloBIENNALEN, Oslo – plakatprosjekt, Nasjonalmuseet – Arkitektur, Oslo, Norge (November)
2020: Nordic Light Photo Festival, Kristiansund (oktober)
2019 osloBIENNALEN – postkortserie (utplassert på ca 30 ulike lokasjoner som Kunstnernes Hus, Henie Onstad, Fotogalleriet, Deichman, Visit Oslo, Nationalmuseet, Hotell 33,
Plan-& bygningsetaten, Munchmuseet m.fl.), Oslo, Norge
2019: Del av Woodland på Høstutstillingen, Kunstnernes Hus, Oslo, Norge
2019: Uncertain States, London, UK
2014: Acquried so far…Sara Christensen´s Collection, Studio 17, Stavanger
2014: Inventing everyday life, Official Manifesta 10 sideprogram, St. Petersburg
2012: Desire, Bergen Kunsthall, Bergen, Norway
2011: Green gathering, OCA, Oslo
2011: Supermarket, Med CIrkulationscentralen, kunstmesse i Stockholm
2010: Kunstnernes hage, en del av Gentle Actions, Kunstnernes Hus, Oslo
2009: Filmsuppe, filmvisning på Podium, Oslo, Norway
2008: Mørkeromsbilder, Preus Museum, Horten, Norge
2007: The bigger picture, Screening Programme, Exchange Square, Manchester, UK
2007: Aftermath, videoprogram på Oslo S
2006: Ventetid, Julekalender i regi av Katinka Maraz, Oslo S
2006: Momentum filmprogram, Nordic Art Festival, Moss
2006: Made in video, International festival of experimental video, København, Danmark
2006: Spring event, Observatoire 4, Montréal, Canada
2006: Fait à Montréal Made, Museé just pour rire, Montréal, Canada
2005: FABRIK 2-3.05, (www.tidskriftenfabrik.nu)
2005: 100 års nasjonsbygging, Nasjonalmuseet, Oslo
2005: Nytt Norsk Fotografi, Preus Museum, Horten
2005: Social Democracy Revisited, Apexart, New York, USA
2004: UKS Biennalen III, UKS, Oslo
2003: Diffusjon, en del av Windowshopping, Oslo (www.window-shopping.no)
2003: Høstutstillingen”, Kunstnernes Hus, Oslo
2001: Saved by Hot Rod & Diesel, Oslo Kunsthall
1998: Fotografisk vårutstilling, Fotogalleriet, Oslo
1997: Østlandsutstillingen, Hønefoss, Larvik og Finnskogen
1997: Hviskeleken, Galleri Ekko, Bergen

Utsmykkinger og annet kunstrelatert arbeid
2019-21 Skulptur/utsmykking som del av Haugerudbekken, prosjekt i sammarbeid med Liva Mork og elever ved Haugerud skole og Hellerud VGS
2019 Lierstranda pilot, Kunst i Containerprosjekt i Lier 2019, i samarbeid med Liva Mork
2019 Lydinstallasjon/utsmykking som del av Haugerudbekken, prosjekt i sammarbeid med Liva Mork og elever ved Hellerud VGS, slam poet Sofia Knudsen Estifanos og lyddesigner
Sigrun Merete Mongstad.
2018 Utsmykking (videoinstallasjon) ved idrettshøyskolen i Oslo.
2016-18 Haugerudbekken, 2 offentlige utsmykkinger med Liva Mork og elever ved Trosterud skole.
2017 Kurator/prosjektansvarlig for produksjon av veggmaleri av kunstneren Pastel på Haugerud hallen, gjennomført i samarbeid med Liva Mork.
2016- Opprettelse av Foreningen “Kunst på Haugerud” (arbeider for kunst i offentlig rom samt et bedre kulturtilbud på Haugerud og omegn)
2008-2009: Prosjektmedarbeider ved Kulturbyrået Mesen; kuratering, prosjektstyring og formidling av kunst i offentlig rom.
2007: Utsmykking i Litteraturens hus (Fritt ord)

Stipend/prosjektstøtte:
2020: BKH stipend
2019: Prosjektstøtte til Y-Blokka: Vederlagsfondet, Fritt ord og Bergesen stiftelsen
2017: Prosjektstøtte Nye arenaer til Haugerudbekken: Sparebanskstiftelsen
2018: Prosjektstøtte til Haugerudbekken: Kulturrådet
2017: Prosjektstøtte og Løpende tilskudd til Haugerudbekken. Sparebanskstiftelsen, Eckbo
stiftelsen og Kulturetaten
2017: Prosjektstøtte til Extras. Vederlagsfondet
2016: Prosjektstøtte til Haugerudbekken: Sparebanskstiftelsen
2016: Prosjektstøtte til bokprosjektet Dasein: Norske Fagfotografers Fond og Vederlagsfondet
2015: Prosjektstøtte og Diversestipend til Dasein: Kulturrådet og Statens kunstnerstipend
2014: Reisestøtte til deltagelse på Inventing everyday life, St.Petersburg, Russland, OCA
2010: Prosjektstøtte til fotoboken Her et sted: Norsk Fotografisk Fond
2010: BKH stipend, 2 – årig
2008: Oslo By’s Kulturstipend – fotografer
2008: BKH stipend
2007: Materialstipend, Satens kunstnerstipend
2006: Utstillings støtte til utstilling i Montréal, OCA
2005-2006: Arbeidsstipend for yngre kunstnere, Statens kunstnerstipend
2005: Utstillingsstøtte, NoFoFo
2005: OCA, støtte til deltagelse på utstillingen, Social democracy revisited, New York
2001: Etableringsstøtte, Statens kunstnerstipend
2000: Utstyrsstøtte, Norsk kulturråd

Bibliografi:
Rom for kunst 10 år, utgitt av Rom eiendom i samarbeid med Mesén, 2011
Objektiv, nr 2, oktober 2010
Emergence – on Canadian contemporary photography, redigert av Sarah Parsons, 2010
Norsk Kunstårbok, 2008
Bjørka 10 år, 2008
Samtiden 4, 2006
Aftenposten, Intervju, 17.06.2005
Om fotografi, nr 1-2, 2005
Norsk Kunstårbok, 2005
FABRIK, 2-3.2005
UKS biannual catalogue, text by Beathe C. Rønning, 2004
Morgenbladet, Intervju, 3.10.2004

Utdannelse:
2015: Master of Cognitive Neuroscience, Universitetet i Oslo
1999: Eksamen, Kunsthøyskolen i Bergen, Avdeling for spesialisert kunst, Institutt for fotografi
1997-98: Danmarks Designskole, Institutt for visuell kommunikasjon (utveksling)
1995-97: Kunsthøyskolen i Bergen, Institutt for fotografi
1992-95: Examen Philosophicum, Idéhistorie og Psykologi Grunnfag, Universitetet i Oslo