18. & 19. april 2020

Oslo Open er Norges største kunstfestival
som gir publikum mulighet til å se kunst i
kunstnerens atelier en helg i april hvert år.


I 2020 er Oslo Open 20 år.


Oslo Opens medlemmer
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Oslo Opens referansegruppe


Oslo Opens referansegruppe
Astrup Fearnley Museet
Atelier Nord
Ekebergparken
Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fotogalleriet
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkunstnere / SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Unge Kunstneres Samfund (UKS)


Bakken, Åse Pleym

Maleri, grafikk

For meg er kunst det å tenke nytt og at det skal skape nysgjerrighet. Jeg ønsker å gi betrakteren en positiv opplevelse og kanskje assosiasjoner til noe gjenkjennende. Jeg vil gjerne at bildene kan gi noe som beveger. Jeg maler ekspresjonistisk og spontant. Bildene rommer utsnitt av en refleksjon, noe blikket farer forbi. Det er en form for kommunikasjon av en opplevelse og av noe som opptar meg spesielt. Jeg kaller det gjerne ”å fange et øyeblikks opplevelse”. Jeg er fasinert av den måten vi knytter sterke relasjoner til hverandre, og maleriene kan gi uttrykk for energi, håp, glede og sorg.

Medlem av NBK, BBK, BOA

Åse pleym bakken.lifelines.akryl på lerret.100 x 100.2018.
Lifelines
Åse pleym bakken.relations.akryl på lerret.100 x 100.2018
Relations
Åse pleym bakken.nærhet.akryl på lerret.100 x 100.2018
Nærhet
Åse pleym bakken.footprints i.akryl på lerret.145 x 145.2017
Footprints I

Planlagte prosjekter og utstillinger

Jeg jobber mot to utstillinger i 2020.

CV

Født 30.09.1964 i Trondheim

Utdannelse
Kobbergrafikk/Etsning/Tresnitt, Ekely, Oslo 2017, 2018, 2019
Monotypi, Oslo 2011, 2017
Nydalen Kunstskole, Oslo 1999-2005
Tegning/Akvarell, Drammen/Asker 1995-1998
Siviløkonom; International Business, HR
og Markedsføring, USA 1985-1989

Studier
La Muse, Labastide Esparbairenque, Languedoc, Frankrike 2012, 2014, 2015

Medlemskap
NBK – Norske Billedkunstnere 2010
BBK – Buskerud Bildende Kunstnere 2010
BOA – Billedkunstnerne i Oslo og Akershus 2019

Separatutstillinger
Privat, Oslo 2017
Galleri Nobel, Oslo 2013
Risør Kunstforening – kansellert, Risør 2010
Galleri Albin Upp Oslo 2008
Galleri Nobel, Oslo 2007
Gulden Kunstverk, Steinberg 2006
Galleri Nobel, Oslo 2006
Privat, Drammen 2001
Privat, Drammen 1998

Flere bestillingsoppdrag, offentlig/privat

Kollektivutstillinger
Galleri Nobel, Juleutstilling 2019
Drammen Kunstforening, Croquis 2019
Gulden kunstverk, 3 malere i møte, Steinberg 2019
Galleri Nobel, Kvinneutstillingen Oslo 2019
Privat, Oslo 2018
Dronning Sonja KunstStall 2017
La Muse, Labastide Esparbairenque, Frankrike 2012, 2014
Florence Biennale, Firenze, Italia 2013
Buskerud Kunstsenter, Drammen 2013
Jomfrulandutstillingen, Kragerø 2011
Gulden Kunstverk, Steinberg 2007-2019-
Galleri Nobel, Oslo 2008-2019-
Drammen Museum, Novemberutstillingen/Buskerud Kunstsenter 2004-2013
Trøndelagsutstillingen, juryert og antatt, men ikke med på grunn av fraktfeil
Asker Kunsthall, Asker 2010
Bygdøy Lions Kunstmesse, Oslo 2007-2010
Galleri Athene, Drammen 2008
Oslo Rådhus Galleri, Oslo) 2004
Nydalen Art School, Oslo 2004-2005
Veritas Kunstforening, Høvik 2004
Bogstad Gård, Oslo 2004
Ski Rådhus, Ski 2003
Galleri Annen Etage, Ski 2002

Innkjøp (utvalg)
Statoil Kunstforening
Veritas Kunstforening
Buskerud Sentralsykehus
Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK)
AIG Kunstforening
Hydro Kunstforening
GIEK Kredittforsikring A/S
Riksarkivet på Kongsberg
Utenriksdepartementet
Fabian Stang

Kunstformidling
Galleri Nobel, Oslo
Gulden Kunstverk, Steinberg
Buskerud Kunstsenter, Drammen

Bibliografi
Video Florence Biennale, Facebook Åse Pleym Bakken
Kataloger
Gulden Kunstverk 2019 https://www.asepleymbakken.com/media/
https://guldenkunstverk.squarespace.com/kataloger
https://issuu.com/waltern.welo/docs/crossroads__se_pleym_bakken_katalog
Galleri Nobel – 20 år, Oslo 2015
Florence Biennale, Firenze, Italia 2013
Galleri Nobel, Oslo 2006, 2007, 2013
Gulden Kunstverk, Steinberg 2006
Media
Byavisa, Drammen 2019
IN Magasin 2010 https://www.asepleymbakken.com/wp-content/uploads/2019/08/IN-Magasinet-2009.pdf
Drammens Tidende & Buskerud Blad 2006

Åpent på: Søndag

Adresse

Husebybakken 20 C, 0379 0379
Montebello

www.asepleymbakken.com