27. & 28. april 2019

Oslo Open er Norges største kunstfestival
som gir publikum mulighet til å se kunst i
kunstnerens atelier en helg i april hvert år.


I 2020 er Oslo Open 20 år.


Oslo Opens medlemmer
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Oslo Opens referansegruppe


Oslo Opens referansegruppe
Astrup Fearnley Museet
Atelier Nord
Ekebergparken
Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fotogalleriet
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Unge Kunstneres Samfund (UKS)


Hofset, Inga Sund

Maleri

Jeg jobber med maleri, tett knyttet sammen med tegning, tekst og installasjon. I arbeidet undersøker jeg forholdet mellom representasjon og erfaring; arbeidet mitt er basert på levd liv.
Figurative fragmenter, farger, og titler eller annen bruk av tekst, kan fungere som hint om opplevelser bildet kan knytte seg til, men i prosessen tar de non-figurative og formale undersøkelsene over.

Medlem av NBK, UKS

Shifts#1
Shifts #1 (Kvit, København, 2017)
Aks jan inga nina 2017 webres 07
Av å være ansikter (2017)
Aks 2017 11 inga install alteredit webres 04
Av å være ansikter (Akershus Kunstsenter November 2017)
Altan 13 lr
G is the letter for being polite (2017)

Planlagte prosjekter og utstillinger

2019 Elefant Kunsthall, Lillehammer

CV

Utdanning:
2014 – 2016 Kunstakademiet i Oslo, Master i Billedkunst
2007 – 2011 Kunstakademiet i Oslo, Bachelor i Billedkunst
2005 – 2007 Strykejernet kunstskole
2003 – 2005 Div.enkeltemner: Ex.phil, ex.fac., litteraturvitenskap og kunsthistorie. NTNU
Separatutstillinger:
2017 “Av å være ansikter”, Akershus Kunstsenter, Lillestrøm
2017 “Shifts”, Kvit galleri, København
2015 “Contour Cut”, Kunsthøgskolen i Oslo
2014 “Kunst på Hove”, Hovefestivalen
2013 “Månedens bilde” november, Oslo S. (UKS / Rom for Kunst)
2012 “Ligninger for en fallende kropp / Vi roper mot hverandre” Holodeck, Oslo
2010 Kunsthøgskolen i Oslo
2010 One Night Only Gallery, Oslo
Gruppeutstillinger o.l:
2017 Gruppepresentasjon, prosjektrommet Altan, Vestfossen
2017 “Kleingeld”, Rolando Anselmi, Berlin
2017 “Unge, inviterte”, LNM, Oslo
2016 “En kollektiv psyko-geografisk guide til Oslo” uavhengig utstilling under Tegnebiennalen
2016 “Chanting, all clamoring, (…) med Christian Norum, Grafikksalen, Munchmuseet, Oslo
2016 “PAINTERS” kuratert av Ane Hjort Guttu for 1857 på Paris Internationale, Paris
2016 “Siste Skrik” Performance av Helle Siljeholm. Ibsenfestivalen, Nasjonalteateret, Oslo
2016 “Ora or Labora” Avgangsutstilling MFA Kunstakademiet, Kunstnernes Hus, Oslo
2015 Åpningsutstilling KVIT galleri, København
2015 Sommerakademie Salzburg, Østerrike.
2015 “Menneskeberget”, Munchs atelier på Ekely, Oslo
2013 “Å Komme Hjem”, Hønefoss
2013 Summer Dolldrums, Kunsthall Oslo
2012- 2014 Gruppeutstilling, Ringerike Rådhus
2011 “That’s entertainment!” Atelier Nord på Kortfilmfestivalen i Grimstad
2011 “Så nære vi var” (med Ragna Bley). Galleri Podium, Oslo
2011 “The Strange Fête” Avgangsutstilling Bachelor. MFAPS, Oslo
Utsmykning:
2017/18 Høgskolen i Østfold
Kuratorvirksomhet, initiativ o.l:
2016 “Kunstnerfrokost med parolelaging på arbeidernes dag”, med UKS og Khartoum Contemporary, Oslo
2014 “Ethopoeia” et portabelt visningsrom, Oslo.
2013 “Å komme hjem”, gruppeutstilling med 14 unge kunstnere, Hønefoss (sammen med Live Hilton)
Verv, relevant erfaring o.l:
2015-16 Studentrepresentant i innstillingsutvalget, Kunstakademiet i Oslo
2013 Hønefoss videregående, plakat-workshop
2013 Søkekurs Kunstskolen i Asker
2010 Studentrepresentant i opptakskomiteen til bachelor i billedkunst
2009, 2010 Årbokomiteen for Kunstakademiet: Freie Klasse, arrangør av “Sell Out” utstilling på UKS
Kunstneropphold o.l:
2015 Salzburg International Academy of Fine Arts, Østerrike
2013 Summer residency, Kunsthall Oslo
Bibliografi og publikasjoner:
2017 Kuba Paris.com om Altan Vestfossen
2017 Art Viewer.com (Rolando Anselmi)
2017 “Selvportrettet”, Klassekampen 14.02.17
2016 “Selected works from Paris Internationale”, Art Viewer
2016 “Så mye sensualitet”, kunstkritikk.no 07.06.16
2016 “Langt mellom høydepunktene på årets masterutstilling”, Aftenposten 06.06.2016
2014 “Kunst på festival”, Kunstforum
2014 “Reisebrev fra Hove”, B-post
2013 “Oslo Rapport” Frieze Art Magazine April 2013
2013 “Hofset/Baldessari/LeWitt” Paragone. Kunsthistorisk tidsskrift av studenter ved Uio 2011
“THE STRANGE FETE (END)” Le Grande Meulnes / BA avgang Khio
2010 “Min kamp (22 ansikter)” Glemmeboka forlag, workshop med One Star Press/ Khio
Stipender og økonomisk støtte:
2017 2-årig Arbeidsstipend for kunstnere i etableringsfasen, Norsk kulturråd
2017 Utstillingsstøtte for kunstnere i etableringsfasen, Norsk Kulturråd
2016 Statens utstillingsstipend
2016 BKH studentstipend
2014 Diversestipend, Norsk Kulturråd
2013 Prosjektstøtte, Billedkunstnernes Vederlagsfond
2013 Kommunale og private sponsorer til utstillingen “Å komme hjem” , Ringerike.
2011 Statens diversestipend basert på gjennomført utdanning

Åpent på: Lørdag

Adresse

Kabelgaten 1b

Kabelgaten 1B, 0588 Oslo
Økern T-bane

www.ingasundhofset.com