Oslo Opens Referansegruppe
Astrup Fearnley Museet
Atelier Nord
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Fotogalleriet / Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Unge Kunstneres Samfund (UKS)


Med støtte fra
Oslo Kommune
Norsk Kulturråd
Utenriksdepartementet
Fritt Ord
Bildende Kunstneres Hjelpefond
Norske Kunsthåndverkere

Borchgrevink, Hild

Hild Borchgrevink arbeider i tidsbaserte formater, fra poesi, scenetekst og performance til lydkunst og musikkritikk. Hun er interessert i oppmerksomhet og mekanismer i kollektiv glemsel og interesse. Masterprosjektet Utgått (2017) fra Kunsthøgskolen i Oslo (Kunst og offentlige rom) løftet bøker som byens lokale bibliotek hadde kassert, ut til ny vurdering fra forbipasserende på Schous plass i Oslo.

Dsc 1041
Hild Borchgrevink: Utgått utendørs, detalj (Schous plass, Oslo, 2017)
Utgatt2017
Hild Borchgrevink: Utgått utendørs (Schous plass, Oslo, 2017). 100 utgåtte bibliotekbøker, 19 hyller (én for hvert lokale bibliotek i Oslo), responskort og blyanter.

Planlagte prosjekter og utstillinger

Jeg arbeider blant annet med en installasjon basert på publikums skriftlige respons på masterprosjektet Utgått (2017), manus til en diktsamling og en operalibretto. De to tekstene griper delvis inn i hverandre og arbeider med vitenskaps- og naturhistorie.

CV

Hild Borchgrevink har mastergrad i kunst og offentlige rom fra Kunsthøgskolen i Oslo og har før det studert musikkvitenskap og komposisjon i Oslo, skapende skriving ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og Kunstakademiet i Tromsø, samt performativ kritikk ved Uniarts i Stockholm.

I november 2017 var hun blant 12 inviterte komponister/lydkunstnere i utstillingen Lyd og bilde på OSL Contemporary. Ved siden av egen kunstnerisk praksis er hun er musikkritiker, skribent og oversetter, og har for tiden statlig arbeidsstipend som kritiker.

Åpent på: Søndag

Adresse

Notam

Sandakerveien 24D, Bygg F3, 0473 Oslo
Arendalsgata

www.hildborchgrevink.no