21. & 22. april 2018

Oslo Open er Norges største kunstfestival
som gir publikum mulighet til å se kunst i
kunstnerens atelier en helg i april hvert år.


I 2020 er Oslo Open 20 år.


Oslo Opens medlemmer
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Oslo Opens referansegruppe


Oslo Opens referansegruppe
Astrup Fearnley Museet
Atelier Nord
Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fotogalleriet
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Unge Kunstneres Samfund (UKS)


Kluge, Stian

Skulptur

Jeg arbeider med skulptur og dens forgreninger med en særlig interesse for forholdet mellom verkenes interne bestanddeler, forutsetningene for verkets tilblivelse og dets forhold til hverdagsgjenstander i den umiddelbart tilgjengelige verden. Jeg liker og nærer en eksponert banalitet som forfekter inderlighet, uavhengig av resultat og uavhengig av autoritet, samt meglingen og forhandlingen mellom feilslag, sår, problemer og selve intensjonen. Sporene etter den prøvende og mangelfulle hånd. Implikasjonene rundt det håndlagde, hjemmelagde kunstverk, enten det fremstår enkelt eller komplekst.

Untruth#1 02
Untruth #01, Ash wood, Plexiglass, laminated glass, styrofoam, plastic film, red oak veneer, water colour, bitumen, plastic tape, spray foam, silicone, steel brackets
Szlc install a x
Sub-Zeroed Large Cube (Effigy) #01-03, Laminated glass, water, milk, silicone, oil drum closure, flock, modified freezer
Comb install 05 a 1
"Combination" at L'Ascensore, Palermo, 2016
01 sexa ffm 01b
"The Sexagesimal Angry Seas" at Frankfurt am Main, Berlin, 2016

Planlagte prosjekter og utstillinger

Narsiss og Gullmunn, Saksumdal, Norge
Duoutstilling med Karl Larsson, Stockholm/København

CV

CV

Stian Eide Kluge, født i Oslo 1977

Utdannelse:
2005-2007 Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunstfag, MFA
2004-2005 School of Visual Arts, Department for Film and Video, New York
2000-2004 Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunstfag, BFA

Soloutstillinger og prosjekter:
2019 (kommende) duoutstilling med Karl Larsson, Stockholm/København
2018 (kommende) Narsiss og Gullmunn, Saksumdal, Norge
2017 Special Feature Stian Eide Kluge, Nov/Dec, Artviewer [online]
2016 Combination, L’Ascensore, Palermo, Italia
2016 The Sexagesimal Angry Seas, Frankfurt am Main, Berlin
2012 The A Priori Echo and the Necks, IMO, København
2010 bar too MAY us, Kunstnerforbundet, Oslo. Med Steffen Håndlykken
2010 Refreshedmend, Miller-Rosenberg Flat, Berlin
2009 XYX, Trafo Projectspace, Asker, Norge
2008 Untitled Folder, Leif Magne Tangens, Skien, Norge
2006 Det började regna. Vi tänkte gå in, Konsthall C, Stockholm

Utvalgte gruppeutstillinger og prosjekter:
2018 (kommende) IT THEN, House of Foundations, Moss, Norge
2017 LIT, gruppeutstilling, Union Pacific, London
2017 Kleingeld, Rolando Anselmi, Berlin
2017 Norsk Skulpturbiennale 2017, Vigeland-museet, Oslo
2016 Meaning Can Only Grow out of Intimacy, Les Urbaines, Musée Arlaud, Lausanne, Sveits
2016 En kollektiv Psykogeografisk Guide til Oslo, Tegnebiennalen, Oslo
2016 Going Public, TOVES, København
2015 The Humane Society, The Loon, Toronto
2015 Hvitsten Salong 2015 – Urkunsten, Hvitsten, Norge
2015 Synthesized Aggregation, Bornholm, Danmark
2015 FloppyPoppyWidy MATTER, Geneva [publikasjon]
2015 Stoneroses III, Grünewald, Berlin
2015 Menneskeberget, Ekely, Oslo
2015 Pattern Drill, Hacienda, Zürich
2014 EDENunlimited, Alt Stralau 4, Berlin
2014 Hvitsten Art Happening, Hvitsten, Norge
2013 CHROMA IV, Volt, Bergen
2012 I Wish This Was A Song, Museet for Samtidskunst, Nasjonalmuseet, Oslo
2012 (I)ndepended People, Kling & Bang, Reykjavik
2012 The African Show, One Night Only, Oslo
2012 Planka # 2, Kurant, Tromsø
2010 Strange Age, Podium, Oslo
2009 Norwegian Summer, Galerie Gabriel Rolt, Amsterdam
2009 On the Six-cornered Snowflake, 0047, Oslo
2008 Are you all right? You look so… orange, Galleri Erik Steen, Oslo
2008 Ten Raised to the Eighty-first Power, Galleri MGM, Oslo
2008 «Rykk tilbake til Start!», 0047, Oslo
2007 Avgangsutstilling 2007, MA Visual Art, Vulkanhallen, Oslo
2007 Art is not mute, Ersta Konsthall, Stockholm
2006 Transatlantisme/Transatlanticism, Podium, Oslo
2006 Fruit Loops, Ung Kunstscene, Nasjonalmuseet for Kunst, Oslo

Offentlige samlinger:
2009 Nasjonalmuseet, Oslo

Stipend:
2017 Billedkunstnernes Vederlagsfond / Arbeidsstipend – Ettårig
2016 Billedkunstnernes Vederlagsfond / Arbeidsstipend – Ettårig
2014 Billedkunstnernes Vederlagsfond / Arbeidsstipend – Ettårig
2011 Statens kunstnerstipend / Arbeidsstipend for yngre kunstnere – Ettårig
2010 Billedkunstnernes Vederlagsfond / Arbeidsstipend – Ettårig
2009 Billedkunstnernes Vederlagsfond / Arbeidsstipend – Ettårig
2008 Statens kunstnerstipend / Diversestipend

Residency:
2010 KW Berlin Mitte, Berlin

Bibliografi:
2017 Oda Bahr, “Ubehaget i skulpturen”, Morgenbladet, 21.07
2017 Kjetil Røed, “Hverdagsmenneskes oppgjør (…)”, Aftenposten, 27.06
2017 Steffen Håndlykken (ed.), Norsk Skulpturbiennale Nr. 9, Vigelandsmuseet, Oslo
2016 “Meaning Can Only Grow out of Intimacy” at Musée Arlaud, Art Viewer, 29.12.
2016 Stian Eide Kluge at L’Ascensore, Art Viewer, 09.11.
2016 Stian Eide Kluge at Frankfurt am Main, Art Viewer, 25.05.
2016 Stian Eide Kluge „The Sexagesimal Angry Seas“, KubaParis, 25.05.
2016 Nadim Samman, “‘Going Public’ – an interview with Janus Høm”,
Kopenhagen Magasin, 29.02.
2016 “Going Public” at TOVES, Art Viewer, 05.02
2016 Mathias Kryger, “Lille spejl på væggen …”, Kunstkritikk, 01.02.
2015 ”Pattern Drill” at Hacienda, Contemporary Art Daily, 14.03.
2015 Ewa Hess, “Jetzt! Aber! Kriterien!”, Privat View, Tages Anzeiger, 10.03.
2012 Jacob Lillemose, ”Modernisme for fladskærmsgenerationen”, Kunstkritikk, 08.11.
2012 Joni Hyvönen, “Sången från ingenstans”, Vagant, 4/2012
2012 Ingvild Krogvig (ed.), I Wish This Was A Song, Nasjonalmuseet for kunst, Oslo
2012 Harald Flor, ”Sykkelsamba og Stillhet”, Dagbladet, 19.09.
2009 Kjetil Røed, ”Naivitet, barn og spøkelser”, Kunstkritikk, 19.05.
2009 Harald Flor, ”Kunstnertrio”, Dagbladet, 04.05.
2009 Arve Rød, ”Om fravær og mening”, Dagens Næringsliv, 25.04.
2009 Lars Elton, ”Kjedsomhetens estetikk”, VG, 24.04.
2008 Eyvind S. Menne, ”Kjøpt av nasjonen”, Asker og Bærums Budstikke, 13.12.
2008 Arve Rød, ”Samlerne viser seg frem”, Dagens Næringsliv, 22.11.

Annet:
2010- Grunnlegger og leder av 1857 sammen med Steffen Håndlykken – et kunstnerdrevet visningssted i Oslo

Åpent på: Lørdag

Adresse

Malerhaugen

Malerhaugveien 15, 0661 Oslo
Ensjø T-bane

stian-eide-kluge.com