Oslo Opens Referansegruppe
Astrup Fearnley Museet
Atelier Nord
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Fotogalleriet / Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Unge Kunstneres Samfund (UKS)


Med støtte fra
Oslo Kommune
Norsk Kulturråd
Utenriksdepartementet
Fritt Ord
Bildende Kunstneres Hjelpefond
Norske Kunsthåndverkere

Høst, Katja

Fotografi og video

MOTIVASJON: å utvide min egen og betrakterens refleksjoner rundt det å være menneske. TEMATIKK: identitet, selvforståelse og tilhørighet, gjerne i lys av sosiale og politiske konstruksjoner. Noen ganger med utgangspunkt i individet (som i “The Lonely Crowd” og “Signpainters”), andre ganger med samfunnet/kulturelle institusjoner som omdreiningspunkt (som i “Kunstnernes Hage” ved Kunstnernes Hus, “Operaen” på Oslo S, og “Haugerudbekken” (se billedvedlegg)). Ofte ligger hverdagslige fenomener til grunn for undersøkelsene. TEKNIKK/METODE: Prosjektavhengig, fra lyd til beplantning, men fotografi og video står sentralt.

Medlem av FFF, NBK

Pressebilde stor1
Dasein, oppslag fra fotobok, 2017
Pressebilde stor 2
Dasein, oppslag fra fotobok, 2017

Planlagte prosjekter og utstillinger

Haugerudbekken – utsmykking på Haugerud i samarbeid med Liva Mork og elever ved lokale skoler

CV

CV for Katja Høst
f. 09.06.1972 / www.katjahost.com

Fotobokutgivelser:
2017: foto boken DASEIN, Teknisk Industri AS (lanseres november 2017)
2013: foto boken Her et sted, Teknisk Industri AS

Separat utstillinger:
2010: IC/OOC, CirkulationsCentralen, Malmø, Sverige
2009: Det annet kjønn, NNKS, Svolvær
2009: Det annet kjønn, Fotogalleriet, Oslo
2008: Blind spot, Gallery 44, Toronto, Canada
2008: OPERAEN, Christian Frederiks plass og Oslo S (Rom for kunst), Oslo
2007: The lonely crowd, Montréal, Canada
2007: Video Transit, Porsgrunn Kunstforenings visningsrom på Porsgrunn togstasjon
2004: Rannveig, Martin, Heidi, Torkel, Annette, Hege, Stephan, Else og Anne-Sophie,
Lørenskog Kunstforening
2003: Signpainters, Bjørka Prosjektrom, Oslo
2002: Pausekomma, Bjørka Prosjektrom, Oslo
2000: til barnerommet, Vigeland Museet i Oslo

Gruppeutstillinger i utvalg:
2014: Acquried so far…Sara Christensen´s Collection, Studio 17, Stavanger
2014: Inventing everyday life, Official Manifesta 10 sideprogram, St. Petersburg
2012: Desire, Bergen Kunsthall, Bergen, Norway
2011: Green gathering, OCA, Oslo
2011: Supermarket, Med CIrkulationscentralen på Kunstmesse, Stockholm
2010: Kunstnernes hage, en del av Gentle Actions, Kunstnernes Hus, Oslo
2009: Filmsuppe, filmvisning på Podium, Oslo, Norway
2008: Mørkeromsbilder, Preus Museum, Horten, Norge
2007: The bigger picture, Screening Programme, Exchange Square, Manchester, UK
2007: Aftermath, videoprogram på Oslo S
2006: Ventetid, Julekalender i regi av Katinka Maraz, Oslo S
2006: Momentum filmprogram, Nordic Art Festival, Moss
2006: Made in video, International festival of experimental video, København, Danmark
2006: Spring event, Observatoire 4, Montréal, Canada
2006: Fait à Montréal Made, Museé just pour rire, Montréal, Canada
2005: FABRIK 2-3.05, (www.tidskriftenfabrik.nu)
2005: 100 års nasjonsbygging, Nasjonalmuseet, Oslo
2005: Nytt Norsk Fotografi, Preus Museum, Horten
2005: Social Democracy Revisited, Apexart, New York, USA
2004: UKS Biennalen III, UKS, Oslo
2003: Diffusjon, en del av Windowshopping, Oslo (www.window-shopping.no)
2003: Høstutstillingen”, Kunstnernes Hus, Oslo
2001: Saved by Hot Rod & Diesel, Oslo Kunsthall
1998: Fotografisk vårutstilling, Fotogalleriet, Oslo
1997: Østlandsutstillingen, Hønefoss, Larvik og Finnskogen
1997: Hviskeleken, Galleri Ekko, Bergen

Utsmykkinger og annet kunstrelatert arbeid
2017 Utsmykking ved idrettshøyskolen i Oslo.
2016-18 Haugerudbekken, utsmykkingsprosjekt med Liva Mork og elever ved Trosterud skole.
2017 Kurator/prosjektansvarlig for produksjon av veggmaleri av kunstneren Pastel på Haugerud hallen, gjennomført i samarbeid med Liva Mork.
2016- Opprettelse av Foreningen “Kunst på Haugerud” (arbeider for kunst i offentlig rom samt et bedre kulturtilbud på Haugerud og omegn)
2008-2009: Prosjektmedarbeider ved Kulturbyrået Mesen; kuratering, prosjektstyring og formidling av kunst i offentlig rom.
2007: Utsmykking i Litteraturens hus (Fritt ord)

Stipend:
2017: Prosjektstøtte – løpende tilskudd, Haugerudbekken, Kulturetaten
2017: Prosjektstøtte, Haugerudbekken, Eckbo stiftelsen
2016: Prosjektstøtte, Haugerudbekken, Sparebanskstiftelsen
2016: Prosjektstøtte, bokprosjektet Dasein, Norske Fagfotografers Fond
2016: Prosjektstøtte, bokprosjektet Dasein, Vederlagsfondet
2015: Prosjektstøtte, bokprosjektet Dasein, Kulturrådet
2015: Diversestipend, til innkjøp av utstyr til prosjektet Dasein, Statens kunstnerstipend
2014: Reisestøtte, deltagelse på Inventing everyday life, St.Petersburg, Russland, OCA
2010: Prosjektstøtte, fotoboken Her et sted, Norsk Fotografisk Fond
2010: BKH stipend, 2 – årig
2008: Oslo By’s Kulturstipend
2008: BKH stipend
2007: Materialstipend, Satens kunstnerstipend
2006: Utstillings støtte til utstilling i Montréal, OCA
2005-2006: Arbeidsstipend for yngre kunstnere, Statens kunstnerstipend
2005: Utstillingsstøtte, NoFoFo
2005: OCA, støtte til deltagelse på utstillingen, Social democracy revisited
2001: Etableringsstøtte, Statens kunstnerstipend
2000: Utstyrsstøtte, Norsk kulturråd

Bibliografi:
Rom for kunst 10 år, utgitt av Rom eiendom i samarbeid med Mesén, 2011
Objektiv, nr 2, oktober 2010
Emergence – on Canadian contemporary photography, redigert av Sarah Parsons, 2010
Norsk Kunstårbok, 2008
Bjørka 10 år, 2008
Samtiden 4, 2006
Aftenposten, Intervju, 17.06.2005
Om fotografi, nr 1-2, 2005
Norsk Kunstårbok, 2005
FABRIK, 2-3.2005
UKS biannual catalogue, text by Beathe C. Rønning, 2004
Morgenbladet, Intervju, 3.10.2004

Utdannelse:
2015: Master of Cognitive Neuroscience, Universitetet i Oslo
1999: Eksamen, Kunsthøyskolen i Bergen, Avdeling for spesialisert kunst, Institutt for fotografi
1997-98: Danmarks Designskole, Institutt for visuell kommunikasjon (utveksling)
1995-97: Kunsthøyskolen i Bergen, Institutt for fotografi
1994-95: Idéhistorie Grunnfag, Universitetet i Oslo
1993-94: Psykologi Grunnfag, Universitetet i Oslo
1991: Examen Philosophicum, Universitetet i Oslo

Åpent på: Lørdag

Adresse

Trosterudlåven atelierfelleskap

Dr. Dedichens vei 26, 0675 Oslo
Trosterud T-banestasjon

katjahost.com