21. & 22. april 2018

Oslo Open er Norges største kunstfestival
som gir publikum mulighet til å se kunst i
kunstnerens atelier en helg i april hvert år.


I 2020 er Oslo Open 20 år.


Oslo Opens medlemmer
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Oslo Opens referansegruppe


Oslo Opens referansegruppe
Astrup Fearnley Museet
Atelier Nord
Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fotogalleriet
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Unge Kunstneres Samfund (UKS)


Høst, Katja

Fotografi og video

Katja Høst (f. 1972) bor og arbeider i Oslo) har sin utdannelse fra Institutt for fotografi ved Kunsthøyskolen i Bergen. Hennes metode og teknikk er prosjektavhengig og spenner fra lyd til beplantning, men fotografi og video kan likevel sies å stå sentralt i produksjonen. Tematisk arbeider Høst med identitet, selvforståelse og tilhørighet, gjerne i lys av sosiale og politiske konstruksjoner. Noen ganger med utgangspunkt i individet, andre ganger med samfunnet og/eller ulike kulturelle institusjoner som omdreiningspunkt. Ofte ligger hverdagen/hverdagslige fenomener til grunn for undersøkelsene.

Medlem av FFF, NBK

Pressebilde stor1
Dasein, oppslag fra fotobok, 2017
Pressebilde stor 2
Dasein, oppslag fra fotobok, 2017

Planlagte prosjekter og utstillinger

Haugerudbekken – utsmykking på Haugerud i samarbeid med Liva Mork og elever ved lokale skoler (www.haugerudbekken.no)

Så lenge det finnes lys – separatutstilling ved Digitaliseum, Malmø

CV

CV for Katja Høst
f. 09.06.1972 / www.katjahost.com

Fotobokutgivelser:
2017: foto boken DASEIN, Teknisk Industri AS (lanseres november 2017)
2013: foto boken Her et sted, Teknisk Industri AS

Separat utstillinger:
2018: Så lenge det finnes lys, ,Digitaliseum, Malmø ,Sverige
2010: IC/OOC, CirkulationsCentralen, Malmø, Sverige
2009: Det annet kjønn, NNKS, Svolvær
2009: Det annet kjønn, Fotogalleriet, Oslo
2008: Blind spot, Gallery 44, Toronto, Canada
2008: OPERAEN, Christian Frederiks plass og Oslo S (Rom for kunst), Oslo
2007: The lonely crowd, Montréal, Canada
2007: Video Transit, Porsgrunn Kunstforenings visningsrom på Porsgrunn togstasjon
2004: Rannveig, Martin, Heidi, Torkel, Annette, Hege, Stephan, Else og Anne-Sophie,
Lørenskog Kunstforening
2003: Signpainters, Bjørka Prosjektrom, Oslo
2002: Pausekomma, Bjørka Prosjektrom, Oslo
2000: til barnerommet, Vigeland Museet i Oslo

Gruppeutstillinger i utvalg:
2014: Acquried so far…Sara Christensen´s Collection, Studio 17, Stavanger
2014: Inventing everyday life, Official Manifesta 10 sideprogram, St. Petersburg
2012: Desire, Bergen Kunsthall, Bergen, Norway
2011: Green gathering, OCA, Oslo
2011: Supermarket, Med CIrkulationscentralen på Kunstmesse, Stockholm
2010: Kunstnernes hage, en del av Gentle Actions, Kunstnernes Hus, Oslo
2009: Filmsuppe, filmvisning på Podium, Oslo, Norway
2008: Mørkeromsbilder, Preus Museum, Horten, Norge
2007: The bigger picture, Screening Programme, Exchange Square, Manchester, UK
2007: Aftermath, videoprogram på Oslo S
2006: Ventetid, Julekalender i regi av Katinka Maraz, Oslo S
2006: Momentum filmprogram, Nordic Art Festival, Moss
2006: Made in video, International festival of experimental video, København, Danmark
2006: Spring event, Observatoire 4, Montréal, Canada
2006: Fait à Montréal Made, Museé just pour rire, Montréal, Canada
2005: FABRIK 2-3.05, (www.tidskriftenfabrik.nu)
2005: 100 års nasjonsbygging, Nasjonalmuseet, Oslo
2005: Nytt Norsk Fotografi, Preus Museum, Horten
2005: Social Democracy Revisited, Apexart, New York, USA
2004: UKS Biennalen III, UKS, Oslo
2003: Diffusjon, en del av Windowshopping, Oslo (www.window-shopping.no)
2003: Høstutstillingen”, Kunstnernes Hus, Oslo
2001: Saved by Hot Rod & Diesel, Oslo Kunsthall
1998: Fotografisk vårutstilling, Fotogalleriet, Oslo
1997: Østlandsutstillingen, Hønefoss, Larvik og Finnskogen
1997: Hviskeleken, Galleri Ekko, Bergen

Utsmykkinger og annet kunstrelatert arbeid
2017 Utsmykking ved idrettshøyskolen i Oslo.
2016-18 Haugerudbekken, utsmykkingsprosjekt med Liva Mork og elever ved Trosterud skole.
2017 Kurator/prosjektansvarlig for produksjon av veggmaleri av kunstneren Pastel på Haugerud hallen, gjennomført i samarbeid med Liva Mork.
2016- Opprettelse av Foreningen “Kunst på Haugerud” (arbeider for kunst i offentlig rom samt et bedre kulturtilbud på Haugerud og omegn)
2008-2009: Prosjektmedarbeider ved Kulturbyrået Mesen; kuratering, prosjektstyring og formidling av kunst i offentlig rom.
2007: Utsmykking i Litteraturens hus (Fritt ord)

Stipend:
2017: Prosjektstøtte – løpende tilskudd, Haugerudbekken, Kulturetaten
2017: Prosjektstøtte, Haugerudbekken, Eckbo stiftelsen
2016: Prosjektstøtte, Haugerudbekken, Sparebanskstiftelsen
2016: Prosjektstøtte, bokprosjektet Dasein, Norske Fagfotografers Fond
2016: Prosjektstøtte, bokprosjektet Dasein, Vederlagsfondet
2015: Prosjektstøtte, bokprosjektet Dasein, Kulturrådet
2015: Diversestipend, til innkjøp av utstyr til prosjektet Dasein, Statens kunstnerstipend
2014: Reisestøtte, deltagelse på Inventing everyday life, St.Petersburg, Russland, OCA
2010: Prosjektstøtte, fotoboken Her et sted, Norsk Fotografisk Fond
2010: BKH stipend, 2 – årig
2008: Oslo By’s Kulturstipend
2008: BKH stipend
2007: Materialstipend, Satens kunstnerstipend
2006: Utstillings støtte til utstilling i Montréal, OCA
2005-2006: Arbeidsstipend for yngre kunstnere, Statens kunstnerstipend
2005: Utstillingsstøtte, NoFoFo
2005: OCA, støtte til deltagelse på utstillingen, Social democracy revisited
2001: Etableringsstøtte, Statens kunstnerstipend
2000: Utstyrsstøtte, Norsk kulturråd

Bibliografi:
Rom for kunst 10 år, utgitt av Rom eiendom i samarbeid med Mesén, 2011
Objektiv, nr 2, oktober 2010
Emergence – on Canadian contemporary photography, redigert av Sarah Parsons, 2010
Norsk Kunstårbok, 2008
Bjørka 10 år, 2008
Samtiden 4, 2006
Aftenposten, Intervju, 17.06.2005
Om fotografi, nr 1-2, 2005
Norsk Kunstårbok, 2005
FABRIK, 2-3.2005
UKS biannual catalogue, text by Beathe C. Rønning, 2004
Morgenbladet, Intervju, 3.10.2004

Utdannelse:
2015: Master of Cognitive Neuroscience, Universitetet i Oslo
1999: Eksamen, Kunsthøyskolen i Bergen, Avdeling for spesialisert kunst, Institutt for fotografi
1997-98: Danmarks Designskole, Institutt for visuell kommunikasjon (utveksling)
1995-97: Kunsthøyskolen i Bergen, Institutt for fotografi
1994-95: Idéhistorie Grunnfag, Universitetet i Oslo
1993-94: Psykologi Grunnfag, Universitetet i Oslo
1991: Examen Philosophicum, Universitetet i Oslo

Åpent på: Lørdag

Adresse

Trosterudlåven atelierfelleskap

Dr. Dedichens vei 26, 0675 Oslo
Trosterud T-banestasjon

katjahost.com