Oslo Opens Referansegruppe
Astrup Fearnley Museet
Atelier Nord
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Fotogalleriet / Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Unge Kunstneres Samfund (UKS)


Med støtte fra
Oslo Kommune
Norsk Kulturråd
Utenriksdepartementet
Fritt Ord
Bildende Kunstneres Hjelpefond
Norske Kunsthåndverkere

Misztur, Aleksandra

Billedkunst

Aleksandra Misztur er født i Warsawa (1977), men bor og arbeider i Oslo (fra 2007). Hun er utdannet ved Kunst Akademiet i Warszawa i perioden 1997-2003 (MA) og fortsetter på doktorgraden nå. Siden debuten i 2003 har hun hatt separatutstillinger og kollektivutstillinger i Europa bl.a. i Norge og Polen. Hun har vært involvert flere ganger i artist-in-residence programmer i Norge, Polen og Spania. I 2009-10 hadde hun også et års opphold hos KHiO. Aleksandra Misztur arbeider parallelt som billedkunstner og interdisiplinær kunstner. Misztur fokuserer ofte på ideen om personlig identitet, sexualitet og metafysikk i sine arbeider. Dette kommer av nøyaktige og skarpe observasjoner av henne selv og samfunnet. Hennes enestående evne er basert på transformasjonen av disse ideene til dynamiske, svært fantasifulle og essensielle malerier og sosialt relaterte prosjekter.

Misztur jan018
Moments
Misztur 01
Barbaria
Misztur02
Barbaria
Miszturpaintcollection
Moments

Planlagte prosjekter og utstillinger

Aleksandra Misztur er født i Warsawa (1977), men bor og arbeider i Oslo (fra 2007). Hun er utdannet ved Kunst Akademiet i Warszawa i perioden 1997-2003 (MA) og fortsetter på doktorgraden nå. Siden debuten i 2003 har hun hatt separatutstillinger og kollektivutstiller i Europa bl.a. i Norge og Polen. Hun har vært involvert flere ganger i artist-in-residence programmer i Norge, Polen og Spania. I 2009-10 hadde hun også et års opphold hos KHiO. Aleksandra Misztur arbeider parallelt som billedkunstner og interdisiplinær kunstner. Misztur fokuserer ofte på ideen om personlig identitet, sexualitet og metafysikk i sine arbeider. Dette kommer av nøyaktige og skarpe observasjoner av henne selv og samfunnet. Hennes enestående evne er basert på transformasjonen av disse ideene til dynamiske, svært fantasifulle og essensielle malerier og sosialt relaterte prosjekter.

Utstillinger fra 2003 blant annet: Podium, Galleri Ateneum Mlodych, KunstnernesHus, Pavilion, One Night Only, Gallery Promocyjna, Galleri2, Gallery L’Images Maison, Les Madam, Gallery Aspekt, Galleri Grafill, Gallery ZOO, Warsaw International Poster Biennale, Galleri Vebsepolet, Taxi Take Away, Blitz, Globaliseringkonferansen, Galleri Pracownia3, Open Oslo etc.2017
Artzona, Krakow
Hvitsten Salong
Zacheta, National Gallery, Warsaw
Oslo Open
Teatr Nowy, Warsaw

CV

Phd kandidat, Warsaw Kunstakademiet
Stipender fra Kulturråd, Norway Grants, Entry, Warsaw Kunstakademiet

Åpent på: Søndag

Adresse

Hausmansgate 34, 0182 Oslo
Jakobkirke

www.instagram.com/aleksandramisztur.art/ // www.misztur.blogspot.com