Oslo Opens Referansegruppe
Astrup Fearnley Museet
Atelier Nord
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Fotogalleriet / Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Unge Kunstneres Samfund (UKS)


Med støtte fra
Oslo Kommune
Norsk Kulturråd
Utenriksdepartementet
Fritt Ord
Bildende Kunstneres Hjelpefond
Norske Kunsthåndverkere

Atelier

Discover

Oslo Open samarbeider med Atelier om å føre kunstnere og kunstinteresserte sammen, lanseringen av Atelier skjer i forbindelse med Oslo Open 2017!

Atelier har som hensikt å sette en ny standard for kjøp og salg av kunst med en digital plattform der kunstnere kan presentere verkene sine og invitere til visning og salg direkte fra sine egne atelierer.

For mange kunstnere er det vanskelig å få solgt kunsten de skaper. Galleriene favoriserer etablerte navn og skaper et nåløye for eksponering til et begrenset og eksklusivt kjøpersegment. Ateliers mål er å føre kunstnere og kunstinteresserte sammen, og bidra til et rikere og mer dynamisk kunstmarked. Vi gir kunstinteresserte oversikt over hva som finnes på markedet og mulighet til å kjøpe kunst direkte fra kunstnerne. Målet er å bidra til at flere oppdager gleden ved kunst, og gjøre det lettere for kunstnere å satse på og leve av kunsten sin.

Atelier skal tilby:

  • Kvalitetskunst – alle kunstnere du finner på Atelier er anbefalt av andre kunstnere.
  • Direkte kontakt mellom kunstnere og kunstinteresserte.
  • En digital kjøps- og sertifiseringsløsning som gjør handelen sikker for begge parter.


“Atelier vil gi kunstnere en fair og kanskje mer sjarmerende anledning til å klare seg økonomisk basert på salg. Det er en ærlig og ned-på-jorda løsning for oss kunstnere, og som gir oss mulighet til å nå ut til et mye bredere publikum”

— Maria Brinch, 33, Billedkunstner

Atelier er stiftet av Ruben Steinum (daglig leder), Mikael Øye Hegnar (kunstner), Chrisitan von Hanno (designer) og Markus Eckbo Endresen (konsulent), i partnerskap med New York Digital Labs ved Hallgeir Knutsen (interaksjonsdesign) og designbyrået EGGS Design (programmering). Atelier har fått støtte av Innovasjon Norge.

1 atelier logo primary

www.Atelieropen.no