21 & 22 April 2018

Oslo Opens Reference group
Astrup Fearnley Museum for Moderne Art
Atelier Nord
Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA)
Forbundet Frie Fotografer (FFF)
Fotogalleriet
Fellesverkstedet
Kunstnernes Hus
The National Museum of Art, Archtecture and Design
Norsk Billedhoggerforening (NBF)
Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus (NKOA)
Norsk senter for teknologi i musikk og kunst (NOTAM)
Norske tekstilkuntnere/SOFT
Tegnerforbundet (TF)
Young Artists Society (UKS)


Partners
Norwegian Crafts
Atelier
B-Open
OCA
Plot
Subjekt


Supported by
Adam Mickiewicz Institute
Arts Council Norway
City of Oslo, Agency for Cultural Affairs
The Norwegian Ministry of Foreign Affairs

Jørgensen, Yngve

Billedkunstner: Readymades, papir, akryl, blandet teknikk. Lærmaker: handverksbasert. Håndproduksjon av lærvesker.Handsøm.

Web 8266
Tittel:Voksestedets natur. Serie "Glorie" 1-21. 2017. Format: 21 x 29,7 cm

Planned projects and exhibitions

2019.Voksestedets natur. Kulturbadet i Sandnessjøen. Separat.

CV

Y N G V E J Ø R G E N S E N ( f.1981 )
Utdannelse:
2005-2007 Kunsthøgskolen i Oslo Fakultet for Visuell Kunst MA.
2002-2005 Kunsthøgskolen i Oslo Fakultet for Visuell Kunst BA.
2000-2001 Merkantilt Institutt MI Grafisk Design 1 år Trondheim.
1997-2000 Vefsn Videregående Skole Tegning, Form & Farge Mosjøen.

Separatutstilling:
2019 Voksestedets natur. Kulturbadet Sandnessjøen.
2015 De hengende. F5 – factory 5. Consept Store.
2013 Window Box, Galleri Pushwagner, Tjuvholmen. 15 febr.
2013 Galleri Storck, Oslo.
2011 Usynlig byer. Tegning, papir og objekt. Rakkestad Kunstforening, Galleri Midtstuen.
2009 Rundskue. Arkitektur, videoprojeksjon og snø. Mosjøen bypark.
2006 Innsikt Utsikt. Lys og arkitektur. Mosjøen bypark.
2004 Refill Lighthouse. Lys og arkitektur. Nedlagt bensinstasjon (1930-tallet).

Gruppeutstilling:
2015 Vinylens tilbakekomst Kunstindustrimuseet i Oslo butikkens spesialutvalg, produktlansering Jørgensen lærgods. Handsydde herrevesker.
2014 Kampen Visningsrom.
2014 Statens stipendutstilling for kunsthandverkere. Rådhusgalleriet.
2013 Uønskede forstyrrelserHouse of Foundation, Moss.
2012 Statens stipendutstilling for kunsthandverkere. Rådhusgalleriet.
2011 Oslo sett med kunstnerøyne. Kulturnatt Oslo. Kunst på arbeidsplassen.
2011 Galleria, Mosjøen.
2007 Galleria, Mosjøen.
2007 Masterutstilling, Oslo.
2005 Bachelorutstilling, Oslo.

Stipend:
2014 Diversestipend. Norsk Kulturråd.
2012 Norsk Kulturråd, utstillingsstipend, House of foundation, Moss.
2011 Kunst på Arbeidsplassen. Utstillingen ”mikrovegia”, kommisjon.
2010 Norsk kulturråd. Utstillingsstøtte.
2010 Mapologi. Konseptutvikling. Mosjøen Omegn og Næringsutvikling.
2009 Nordland fylkeskommune. Allmenne kulturformål.
2008 Kulturstipend. Vefsn Kommune Mosjøen.
2007 Material stipend. Kunsthøgskolen i Oslo.
2007 Kulturdepartementet 2-årig MA-stipend.
2007 Norsk kulturråd. Etableringsstøtte.
2007 Nordnorsk Kunstnersenter i Svolvær. Prosjektstøtte til kunst i det offentlige rom.
2006 Materialstipend. Kunsthøgskolen i Oslo.
2006 Kulturstøtte Vefsn Kommune kulturavdeling.
2005 Kulturdepartementet 3-årig BA-stipend.

Workshops / konsulent:
2016 Teknisk ansvarlig. Kunstprosjekt ved statens kartverk i hønefoss, ved kurator Merete Røstad
2015 Scenograf / teknisk ansvarlig. House of Foundation. The Irrepressibles (UK) 3 okt.
2009 Workshop: Hovden Snøskulpturfestival 25-31 januar

Freelance:
2012 Gerhardsen Gerner, utstillingstekniker, Olafur Eliasson, sept 2012.
2012 Astrup Fearnley, utstillingstekniker, 13 aug- 27 sept. ”To be with art is all we ask”.
2012 Rod Bianco, utstillingstekniker. Sverre Bjertnes, Bjarne Melgaard “Laying the ghost”.
2011 Nasjonalmuseet i Oslo. Utstillingstekniker.
2011 Kunst på Arbeidsplassen. Utstillingstekniker, preparant.
2009 Utstillingsansvarlig Oslo Open, Månefisken.

Kommisjon:

2017 Salg av lærvesker hos Mellomstasjonen – Nasjonalmuseet.
2017 Salg av lærvesker hos Just Fashion i Oslo – House of Oslo.
2016 SEAMS i Trondheim.
2015 Kunstindustrimuseet i Oslo. Jørgensen Lærgods.

Bibliografi:
2011 Katalog, ”kunst uten filter”. Galleria Kunstfestival.
2011 Katalog, ”Oslo sett med Kunstnerøyne”.Kunst på arbeidsplassen, Kulturnatt Oslo.
2011 Rakkestad avis”Synliggjør småstedene”, Marita Lundsrud Berg.
2010 Norsk kunstårbok. NNKS, Svolvær. 2008. 15.04-20.04 ”Rundskue”, Mosjøen bypaviliong.
2008 Gigantisk snøkule i byparken. Helgeland Arbeiderblad. Eivind Biering Strand. 02.05.2008
2007 Kunst, kart og kamera. Helgeland Arbeiderblad. Stine Skipnes. 15.06.2007
2004 Funkis til fyrtårn. Helgeland arbeiderblad. Stine Skipnes. 15.09.2004

Open on: Saturday

Address

M20

Mosseveien 20, 0193 Oslo
18 og 19 trikken

www.instagram.com/joergensenlaergods/